KORT: Skype ontkent afluisterpraktijken

Door: Redactie Computer!Totaal | 27 juli 2012 16:02

Nieuws

In het kort: Apple koopt beveiligingsbedrijf AuthenTec, Skype reageert verontwaardigd op vermeende afsluisterpraktijken en ict-dienstverlener Atos vecht zich terug op de markt.

Skype ontkent afluisterpraktijken

Skype reageert verontwaardigd op berichten dat de chatdienst het afluisteren van berichten makkelijker zou maken. Skype is over gegaan van anonieme peer-to-peer-knooppunten naar supernodes van Microsoft. Daarop ontstonden geruchten dat Skype niet langer anoniem gebruikt kon worden en Microsoft zelf weigerde dat te ontkennen. Skype-topman Mark Gillet toog naar het blog van de chatdienst om duidelijk te maken dat Skype veilig en privé is en blijft.

Gillet beschrijft dat het bedrijf al in 2010 overstapte op supernodes in de cloud om de stabiliteit van de dienst te verbeteren. De in de EC2-servers van Amazon verwerkte knooppunten zijn nu verhuisd naar de servers van Microsoft. Ook het verhaal dat Skype niet meer hard durft te beweren data afgeschermd te houden voor overheden, verwijst Gillet naar het land der fabelen. “We hebben altijd het beleid gehad alleen te reageren op verzoeken als we wettelijk verplicht zijn. Autoriteiten moeten dezelfde procedures blijven volgen."

Apple koopt maker van vingerafdrukscanners

Apple heeft 356 miljoen dollar neergeteld voor AuthenTec, zo meldt persbureau Reuters. Dit bedrijf maakt beveiligingstoepassingen zoals toegangscontrole en vingerafdrukscanners. AuthenTec heeft naar eigen zeggen meer dan 100 miljoen vingerafdruksensoren ingezet, waaronder 15 miljoen in mobiele apparaten. Het beveiligingsbedrijf kondigde eerder deze maand een overeenkomst met Samsung aan. De smartphonemaker gaat de VPN securitysoftware van AutenTec gebruiken in zijn Android-portfolio.

Atos vecht zich terug

Ict-dienstverlener Atos klimt langzaam uit zijn financiële dal en meldt in de eerste helft van dit jaar een omzetgroei van 76,3 procent ten opzichte van het slechte 2011. De nettowinst van het bedrijf kwam het afgelopen kwartaal op 102 miljoen euro uit. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 142 miljoen euro. Atos sloot de afgelopen periode een overeenkomst voor ict-diensten aan de grote Amerikaanse uitgeverij McGraw-Hill.

0 Reactie(s) op: KORT: Skype ontkent afluisterpraktijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.