KORT: MIT prijst maker mini-pc Raspberry Pi

Door: Redactie Computer!Totaal | 22 augustus 2012 11:45

Mac

In het kort: Een eervolle vermelding bij MIT voor de man achter het Raspberry Pi-project, opgelaaide discussies over de arbeidsomstandigheden van Foxconn en een zeer gevoelige diefstal in Frankrijk.

Prestigieuze MIT-prijs voor man achter Raspberry Pi

Eben Upton, de man achter de Raspberry Pi, is opgenomen in de MIT-lijst van 35 exceptionele talenten op het gebied van technologische innovatie. De prestigieuze lijst wordt elk jaar opgemaakt en kent onder meer oud-winnaars als Larry Page (Google), Linus Torvalds (Linux) en Jonathan Ive (Apple).

Upton wordt ruimschoots geprezen voor het brengen van technologie naar de jeugd. Met zijn goedkope mini-pc heeft hij volgens het MIT nieuwe markten aangeboord voor jonge mensen en computers. De Raspberry Pi is niet alleen populair bij kinderen. Hackers en ontwikkaars hebben grote interesse in de open source minicomputer, waarop steeds vaker nieuwe systemen kunnen draaien.

'Arbeidsomstandigheden Foxconn helemaal niet verbeterd'

Er is kritiek ontstaan op een rapport van de Fair Labor Association (FLA) waarin wordt gesteld dat de arbeidsomstandigheden van werknemers van fabrikant Foxconn zijn verbeterd. Volgens werkgroepen van de fabrieken in China is er fundamenteel niets veranderd aan de misstanden van extreem overurige werkweken, wurgcontracten en veiligheidsomstandigheden van de werknemers.

De misstanden bij Foxconn, leverancier van onder meer Apple, HP en Dell, hebben veel aandacht gekregen in de media. Dat kwam met name door een golf van zelfmoorden en berichten van minderjarige werknemers. Volgens het FLA zijn de werkweken, inclusief overuren, teruggebracht naar 60 uur. Maar de werkgroepen stellen dat de arbeidsintensiviteit juist is gestegen en er verhoudingsgewijs harder wordt gewerkt voor minder geld.

'USB-stick met blauwdrukken Franse overheidsgebouwen gestolen'

Dieven hebben mogelijk doelgericht een USB-stick gestolen waarop gedetailleerd bouwtekeningen staan van Frankrijks belangrijkste overheidsgebouwen, schrijft The Register op basis van een artikel in Le Parisien.

De gestolen USB-stick met "zeer vertrouwelijk informatie" bevat tekeningen van onder meer het Presidentieel Paleis en het hoofdgebouw van de politie in Parijs. De Britse techsite meldt dat de documenten op de stick niet versleuteld waren.

Volgens het artikel werd een werknemer van een kabelbedrijf met onder andere de stick op zak bestolen van al zijn spullen in een treinstation in Lyon. Het bedrijf waarvoor hij werkte is bezig met het werken aan een glazvezelnetwerk in de overheidsgebouwen. Het politieonderzoek naar de diefstal, die afgelopen zondag plaatsvond, is in volle gang.

0 Reactie(s) op: KORT: MIT prijst maker mini-pc Raspberry Pi

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.