KORT: geen rellen bij Chinese introductie iPad

Door: Redactie Computer!Totaal | 20 juli 2012 16:28

Nieuws

In het kort: Geen rellen dit keer in China bij de eerste verkoopdag van de nieuwe iPad. Verder in het nieuws: de uitbreiding van Amazons Elastic Cloud (EC2) en het voortbestaan van Neckermann Benelux.

Geen knokpartij bij introductie iPad in China

De nieuwe iPad is zachtjes geland in de Chinese markt. Rellen en lange wachtrijen bleven uit, in tegenstelling tot eerdere productlanceringen van Apple in het land van de onbegrensde commerciële groeimogelijkheden. Ditmaal verliep de eerste verkoopdag zelfs erg rustig, meldt de Wall Street Journal. Nauwelijks veertig klanten sloten aan in de rij voor de winkel dat de eer had de eerste iPads te mogen verkopen. Omgeven, dat wel, door een cordon van beveiligingsbeambten en winkelpersoneel. De eersten hadden niets te doen, de laatsten amper. Vorig jaar ontstonden er knokpartijen bij winkels, werd er met flessen gegooid en sneuvelde een ruit.

Amazon biedt 2TB SDD in EC2

Amazon heeft een nieuw product in de markt gezet, High I/O Quadruple Extra Large, een onderdeel van zijn Elastic Cloud Computing (EC2). Daarin heeft Amazon 2TB aan SSD-opslag gekoppeld aan 60,5 GB RAM op acht virtuele processorkernen. “Die capaciteit is een van de grootste die op de markt is", zegt analist Paul Burns van Neovise. Die capaciteit kan helpen om de snelheid in het gebruik van databases in de cloud te versnellen. Amazon zegt dat het product bedoelt is voor het gebruik van NoSQL-databases als Cassandra en MongoDB. Het is beschikbaar in het oosten van de Verenigde Staten en het Westen van Europa, waarbij in het laatste geval gebruik wordt gemaakt van de datacenters in Ierland.

Neckermann Benelux gaat 'onafhankelijk' verder

De financiële situatie van Neckermann.com Benelux is “structureel gezond" en kan onafhankelijk van het in moeilijkheden verkerende Duitse moederbedrijf verder gaan met de webwinkel. Dat zegt het bedrijf in een verklaring. Neckermann.de heeft afgelopen week uitstel van betaling aangevraagd. Volgens Kurt Staelens, de directeur van Neckermann Benelux, was het moederbedrijf alleen maar belangrijk in de productie van eigen modemerken en de productie van de printcatalogus. “De komende weken wordt de huidige situatie bekeken en worden vervolgstappen bepaald", zegt Staelens. “Het mode-assortiment gaan we zelf opbouwen. De eerdere investeringen in printcatalogi worden vrijgemaakt om gedeeltelijk in nieuwe media en online marketingkanalen te investeren, om nieuwe online klantengroepen aan te spreken."

0 Reactie(s) op: KORT: geen rellen bij Chinese introductie iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.