KORT: Eigen Linux-distro voor Raspberry Pi

© CIDimport

KORT: Eigen Linux-distro voor Raspberry Pi

Geplaatst: 18 juli 2012 - 12:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

In het kort: De Raspberry Pi krijgt een nieuwe Linux-distro, de Raspbian Wheezy. Ook de Portugese consumenten dagen Apple voor de rechter. En ING ziet het somber in voor de Nederlandse ICT.

Raspbian Wheezy te downloaden

Het team achter de Raspberry Pi heeft een nieuwe, eigen Linux-distro openbaar gemaakt. De Raspbian Wheezy is op Debian gebaseerd en adresseert direct in de ARM-processors FPU en kan daardoor sneller reageren. De nieuwe distro vervangt de Debian Squeeze op de minicomputer Raspberry Pi. Volgens mede-oprichter Eben Upton zorgt Raspbian Wheezy voor prestatieverbeteringen bij de firmware, de kernel en de applicaties. De Wheezy was al eerder te downloaden als beta en ook ten opzichte daarvan is een prestatieverbetering te meten. Het besturingssysteem is hier te downloaden.

Consumenten dagen Apple voor Portugese rechter

Apple ligt nu ook onder vuur van de consumentenorganisatie in Portugal over de garantiebepalingen. Net als in Italië wil DECO, de Portugese consumentenautoriteit, dat Apple zich houdt aan de nationale en Europese wettelijke garantietermijnen. Alleen het aanbieden van AppleCare zet de consument op het verkeerde been, vinden de consumentenwaakhonden. DECO wil Apple voor de rechter dagen, nu het bedrijf “meerdere malen" aanmaningen van DECO heeft genegeerd, zo heeft 9to5Mac uit het Portugees vertaald.

ING ziet minder omzet Nederlandse ICT-bedrijven

ING verwacht dat de Nederlandse ICT-sector dit jaar krimpt met 3 procent. “Afnemende bedrijfsinvesteringen en bezuinigingen bij de overheid raken vooral de consultancy-activiteiten", stelt het Economisch Bureau van de bank in zijn kwartaalbericht. De omzet van softwarebedrijven en andere IT-dienstverleners is begin dit jaar, na anderhalf jaar van herstel, gestagneerd, zegt ING.

“Met een naar verwachting slecht tweede kwartaal en ongunstige vooruitzichten voor de rest van het jaar daalt de omzet in 2012 met 3 procent", voorziet de bank. In 2013 volgt voorzichtig herstel. Ondanks de mindere vooruitzichten zijn er volgens ING binnen software & services nog zeker groeimogelijkheden. “Ontwikkelingen als big data, cloud computing en mobiel leiden tot nieuwe diensten en extra vraag."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten