KORT: Apple 'vergist zich' en keert terug naar EPEAT

Door: Redactie Computer!Totaal | 16 juli 2012 12:40

Mac

In het kort: Apple bekent 'een vergissing' en keert schielijk op zijn schreden terug naar het groene certificeringsprogramma EPEAT. Verder twee patentrechtszaken en BSOD's dankzij Symantec.

Apple toch weer terug naar EPEAT

Nauwelijks een week nadat Apple 39 van zijn producten heeft teruggetrokken uit het “groene" programma EPEAT keert het op zijn schreden terug. De Mac-maker heeft in een open brief op zijn website een verklaring gegeven voor deze ommekeer. Vice-president Bob Mansfield, bij Apple verantwoordelijk voor de productontwikkeling, zegt zelfs dat het “een vergissing" was om uit EPEAT te stappen.

“We hebben van onze klanten gehoord dat zij erg teleurgesteld waren dat we uit het EPEAT-programma waren gestapt. Ik erken dat het een vergissing was. Vanaf nu zijn alle daarvoor geschikte producten weer terug in EPEAT." De als nauwelijks repareerbaar beoordeelde Retina MacBook Pro heeft nu zelfs een gouden medaille ontvangen van de milieu-organisatie.

Update Symantec zorgt voor BSOD

De laatste definitie-update van SONAR, onderdeel van Symantec Endpoint Encryption, heeft op sommige computers gezorgd voor een Blue Screen of Death (BSOD). Ook in Norton 2010, 2011 en 2012 en Norton 360 zou het probleem zich voordoen. Symantec meldt nu dat het probleem is gevonden en opgelost. Er is een nieuwe update uitgebracht.

Volgens de leverancier van beveiligingssoftware deed het probleem zich voor bij computers die een combinatie van Windows XP, de laatste versie van SONAR en “bepaalde software van een andere leverancier" hebben draaien. “Alleen klanten met die softwarecombinatie en die op 11 juli de rev11 SONAR-signature hebben gedownload via LiveUpdate tussen 6:25 uur namiddag Pacific Time en 2:51 's morgens Pacific Time zijn getroffen."

Patenttrol valt Facebook, LinkedIn aan

Een 'nieuwe' patenttrol sleept onder meer Facebook, Amazon en LinkedIn voor de rechter wegens inbreuk op het Hadoop Distributed File System (HDFS). Parallel Iron claimt dat Facebook en LinkedIn zijn patenten in dat opslagsysteem schenden, terwijl het al eerder Amazon en Oracle heeft gedaagd. HDFS laat gebruikers grote hoeveelheden data op x86-serverclusters opslaan. In het open source-systeem zou technologie zitten die drie patenten schendt van de oprichters van Parallel Iron.

FujiFilm claimt patentschending door Motorola

Het door Google overgenomen Motorola Mobility wordt door FujiFilm beticht van het schenden van vier patenten op het gebied van camera- en fotografietechnologie. De aangespannen rechtszaak is het vervolg op een eerder door FujiFilm aan Motorola gemelde overtreding, waarna er diverse ontmoetingen volgden tussen de beide bedrijven. Dat heeft niet tot een oplossing geleid.

De patenten betreffen diverse cameragerelateerde computertechnieken. Het gaat om de manier waarop kleur wordt opgevangen door een telefoon en de omzetting naar monochroom beeld. Daarnaast de doorzending van telefoon naar computer via Bluetooth of Wi-Fi. Verder nog gezichtsherkenning door een smartphone. En tot slot het verwerken van een hoge resolutiefoto naar een lagere resolutie.

0 Reactie(s) op: KORT: Apple 'vergist zich' en keert terug naar EPEAT

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.