KORT: Amazon breidt gratis muziekdienst flink uit

Door: Redactie Computer!Totaal | 01 augustus 2012 11:37

Nieuws

In het kort: De muziekdienst van Amazon wordt belangrijk uitgebreid doordat het bedrijf vier nieuwe licentiedeals met muziekmaatschappijen heeft gesloten. Google koopt Wildfire. Patentzaak Apple-HTC.

Google koopt weer social mediabedrijf

Google heeft Wildfire gekocht, een jong bedrijf dat zich bezig houdt met advertentiemogelijkheden op social media. Google betaalt 250 miljoen dollar, zegt Reuters op basis van een anonieme bron. Wildfire heeft software dat toegang heeft tot de grootste social mediaplatforms, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest. Klanten zijn onder meer Amazon en Sony. Google kocht een maand terug nog Meebo, eveneens een bedrijf dat zich bezighoudt met social media, voor 100 miljoen dollar. Google wil de nieuwe aankopen integreren in zijn groep online advertentiediensten dat gebruik maakt van DoubleClick.

Amazon versterkt gratis muziekdienst

Amazon heeft overeenkomsten gesloten met vier belangrijke muziekmaatschappijen in de Verenigde Staten waardoor het licenties heeft gekregen die noodzakelijk zijn voor de muziekdienst die het wil opstarten, schrijft Bloomberg. De muziekdienst moet de concurrentie aangaan met onder meer iTunes van Apple. De vier muziekmaatschappijen in kwestie zijn Vivendi's Universal Media Groep, Sony, EMI Group en Warner Music Group.

De muziek wordt beschikbaar gesteld via de Amazon Cloud Player. Dat moet samenwerken met de Kindle Fore, maar ook beschikbaar zijn voor de iPhone-gebruiker. De muziek wordt streaming gebracht, maar gebruikers kunnen hun muziek ook vanaf de harddrive spelen en uploaden. Er is een gratis versie waarbij gebruikers tot 250 liedjes kunnen oploaden en opslaan in de cloud.

Patentzaak HTC tegen Apple verplaatst

HTC wordt op verzoek uit de patentrechtszaak tussen Motorola en Apple gehaald. De rechtbank in Miami willigde een verzoek van HTC hierover in, zegt patentendeskundige Florian Muller. De zaak waarbij Apple tegenaanklachten had ingediend tegen HTC was drie maanden geleden juist in de zaak van Motorola gevoegd, maar HTC protesteerde daartegen met succes. De zaak van Apple tegen HTC wordt nu verplaatst naar Delaware. HTC en Apple verwijten elkaar inbreuk te maken op diverse patenten, waaronder twee patenten die HTC heeft gekocht van HP om daarmee Apple om de oren te slaan.

0 Reactie(s) op: KORT: Amazon breidt gratis muziekdienst flink uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.