Koloid: Zelf foto’s ontwikkelen

Door: Robin Smit | 09 juni 2013 12:31

iPad

Alhoewel we met zijn allen dagelijks behoorlijk wat foto’s schieten, zullen slechts weinigen nog weten dat het maken en vervolgens bekijken van een foto enkele jaren geleden langs niet zo eenvoudig was als vandaag de dag. Om je toch weer een beetje terug te brengen naar de geschiedenis van fotografie is er nu Koloid, de app waarmee je zelf je eigen foto’s kan ontwikkelen.

Koloid is een app die op het eerste gezicht veel doet denken aan de fotografie-apps die we de laatste tijd vaker langs zien komen. Zo zie je op het beginscherm de zoeker van je camera en een knop waarmee je de fits in of uit kan schakelen. Vanaf het moment dat je een foto maakt zul je echter zien wat Koloid nu anders maakt dan al die andere apps. Je wordt nu namelijk gevraagd hoeveel collodium je wil gebruiken voor het ontwikkelen van je foto. Dit is een middel dat in de beginjaren van fotografie werd gebruikt voor het ontwikkelen van foto’s.

Door je iPhone te kantelen kan je het virtuele collodium verspreiden over de foto die je gemaakt hebt. Hierdoor kan je bepaalde delen van je foto lichter of juist donkerder maken. Dit ontwikkelen voelt erg authentiek aan een stelt je in staat om een foto echt zo te maken zoals jij die graag wil zien. Toch hadden we graag iets meer functies in de app gezien. In vergelijking met vergelijkbare apps is Koloid namelijk wel erg kaal.

Kortom

Koloid is een originele app waarmee je de foto’s die je met je iPhone maakt zelf kan ontwikkelen. Dit doe je door ontwikkel-vloeistof over de foto te verspreiden. Ondanks dat dit erg leuk is hadden we graag iets meer functionaliteit gezien in Koloid.

Beoordeling 6/10

Prijs: € 0,89

Beschikbaar voor: iPhone

Download Koloid in de AppStore

0 Reactie(s) op: Koloid: Zelf foto’s ontwikkelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.