Kodak verliest hoger beroep in rechtszaak tegen Apple en RIM

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 juli 2012 19:22

iPad

Slecht nieuw voor fabrikant van fotomateriaal Kodak. Het bedrijf heeft de rechtszaak die het tegen Apple en RIM had aangespannen wegens patentschending ook in hoger beroep verloren.

The Wall Street Journaal schrijft dat de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) het hoger beroep van Kodak vrijdag heeft afgewezen. Kodak had een rechtszaak aangespannen tegen Apple en RIM en claimde dat de bedrijven inbreuk maakte op één van zijn patenten. Het gaat om een patent dat een techniek beschrijven om foto's weer te geven op het scherm van digitale fotocamera's.

Eerdere uitspraak

Kodak claimde dat Apple de techniek gebruikte in de iPhone, iPod touch en iPad. De ITC oordeelde in mei 2012 echter dat het patent niet geldig was. Kodak ging tegen de uitspraak in beroep. De ITC oordeelde vrijdag echter opnieuw dat het patent ongeldig is. De rechter stelt dat het patent duidelijk is gebaseerd op eerder werk dat betrekking heeft op beeldverwerking.

De fabrikant van fotomateriaal zit al langere tijd in financiële moeilijkheden. Het bedrijf bezit een grote portfolio van patenten en probeert hiermee geld beschikbaar te maken om schuldeisers op afstand te houden. Het verlies in deze rechtszaak is dan ook een pijnlijke nederlaag voor Kodak, zeker aangezien Kodak-CEO Antonio Perez eerder bleek te verwachten dat winst in deze rechtszaak Kodak één miljard dollar zou opleveren.

0 Reactie(s) op: Kodak verliest hoger beroep in rechtszaak tegen Apple en RIM

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.