Kodak klaagt Apple aan wegens patentschending

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 januari 2012 11:57

Nieuws

Kodak heeft bij een rechtbank in New York een klacht ingediend tegen Apple. Apple zou inbreuk maken op patenten die in handen zijn van Kodak. Uitvindingen van Kodak zouden worden gebruikt in de iPad, iPod touch en verschillende iPhones.

Dit schrijft Reuters. Kodak claimt dat naast Apple ook HTC met verschillende smartphones inbreuk maakt op zijn patentrecht. Het gaat hierbij om vier patenten die betrekking hebben op de overdracht van beelden. Apple heeft nog niet op de aanklacht gereageerd. HTC is van mening dat het nog te vroeg is om op de klacht te reageren.

Doordat concurrenten de overstap naar digitale camera-technologie sneller hebben gemaakt, zit Kodak al langere tijd in financiële problemen. Kodak is er tot nu toe niet in geslaagd de achterstand in te lopen, waardoor het bedrijf al geruime tijd verlies draait. Om geld binnen te halen en een faillissement te voorkomen probeert Kodak een grote portfolio met patenten te verkopen.

In de aanklacht stelt Kodak dat Apple moet stoppen met het verkopen van producten die inbreuk maken op de patenten. Het gaat hierbij onder andere om de iPad 2, iPod touch en een aantal iPhones. Daarnaast wil Kodak een schadevergoeding krijgen voor de misgelopen inkomsten. Het bedrijf diende de aanklacht in bij de rechtbank in zijn thuisplaats Rochester, New York.

0 Reactie(s) op: Kodak klaagt Apple aan wegens patentschending

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.