Kodak: 'Apple probeert de verkoop van patenten te vertragen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 juni 2012 11:53

Nieuws

Apple probeert de verkoop van patenten door Kodak, die in augustus van dit jaar moet plaats vinden, opzettelijk te vertraging en te ontwrichten. Het bedrijf heeft daarom een rechtszaak tegen Apple aangespannen. Kodak wil de patenten verkopen om een faillissement te voorkomen.

Dit maakt Kodak bekend aan Bloomberg. Apple zou als doel hebben de patenten die betrekking hebben op de zoeker in de LCD-schermen van camera's in bezit te krijgen. Het gaat in totaal om tien patenten. Door de verkoop van de patenten zoveel mogelijk te vertraging zou Apple een gunstige prijs voor de patenten willen bedwingen.

Aanklacht

Kodak is daarom naar de rechter in Manhattan gestapt. In de aanklacht stelt Kodak dat Apple geen belang heeft bij het aanschaffen van de patenten. De fabrikant van camera's en fotomateriaal vraagt de rechter daarom Apple te verbieden de patenten te kopen.

De aanklacht verschijnt kort nadat Kodak een Amerikaanse faillissementsrechter probeerde te overtuigen dat Apple geen belang heeft bij het aanschaffen van de patenten. De rechter schoof dit argument echter van tafel en adviseerde Kodak een rechtszaak te beginnen tegen Apple.

0 Reactie(s) op: Kodak: 'Apple probeert de verkoop van patenten te vertragen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.