Kleine overwinning voor Apple in Chinese iPad-rechtszaak tegen Proview

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 februari 2012 20:37

Nieuws

Apple heeft in de juridische strijd met Proview in China een kleine overwinning geboekt. Het bedrijf mag van de Chinese rechter de tablet in Shanghai blijven verkopen.

Dit schrijft Reuters. Proview had de rechter in Shanghai gevraagd de verkoop van Apple's tablet te verbieden. De rechter heeft het voorlopige verkoopverbod echter afgewezen en wacht met de uitspraak over een definitief verkoopverbod tot de landelijke rechtszaak tussen Proview en Apple is afgerond.

IP Application Development

Apple en Proview zijn in een juridische strijd verwikkeld over de Chinese rechten op de merknaam Apple. Apple kocht in 2006 via het bedrijf IP Application Development de wereldwijde rechten op de merknaam iPad van Proview Electronics. Proview claimt echter dat de Chinese rechten geen onderdeel uitmaken van dit pakket, aangezien deze rechten in handen waren van Proview Technology. Apple is het hier niet mee eens.

Helaas voor Apple stelde de Chinese rechter Proview in het gelijk. Apple ging in beroep tegen de uitspraak, waarin de rechter nog uitspraak moet doen. Gisteren werd bekend dat Proview voorbereidingen treft om in gesprek te gaan met Apple. Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf een schikking wil treffen met Apple om de rechtszaak tot een einde te brengen.

Financiële problemen

Proview zit al langer in financiële problemen. Het bedrijf heeft daarom van zijn schuldeisers het advies gekregen 1,5 miljard dollar van Apple te eisen in ruil voor de merknaam Apple. Proview heeft inmiddels al een verkoopverbod op de iPad in China geëist. Nu blijkt dat dit verkoopverbod dus in ieder geval voor Shanghai van de baan is. Eerder eiste Proview ook een Chinees im- en exportverbod op de iPad.

0 Reactie(s) op: Kleine overwinning voor Apple in Chinese iPad-rechtszaak tegen Proview

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.