KisMAC 0.3

Door: frank-de-graaf | 30 augustus 2010 13:27

Review

Iedere moderne Mac is uitgerust met een draadloze netwerkkaart, en verbinding met een WiFi-netwerk leggen is niet echt moeilijk. Als u gebruikmaakt van een draadloos netwerk-toegangspunt van Apple, zoals een Airport, wordt automatisch het kanaal geselecteerd dat voor de meest stabiele verbinding zorgt. Wie hier zelf invloed op uit wil oefenen, kan zijn toevlucht zoeken tot KisMAC.

Dit programma brengt alle draadloze netwerken om u heen in kaart, en geeft daarbij informatie over de beveiligingsvorm. Sleep het programma naar uw map met programma’s en installeer het. Selecteer vervolgens de instellingen door op Command+, te duwen. Kies bij Driver de gebruikte netwerkkaart. Dat is in vrijwel alle gevallen Apple Airport or Airport Extreme card, active mode. In het hoofdscherm kunt u vervolgens het scanproces starten. KisMAC wordt veelvuldig ingezet om de onveiligheid van slecht beschermde netwerken aan te tonen, omdat het middels de functies in het Network-menu beveiligingen kan kraken. Dit is een leuke functie om uw eigen netwerk mee te testen, maar het is bij wet verboden om het los te laten op het netwerk van anderen. Voor versie 0.3 is OS X Snow Leopard (10.6) vereist.

U kunt KisMAC gebruiken om de veiligheid van uw eigen draadloze netwerk te testen en eventuele storende andere netwerken te identificeren.

KisMAC 0.3

Freeware

Taal Engels

Download 2,9 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: KisMAC 0.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.