Kindle Tablet gaat voor verrassing zorgen

Door: tony-bradley | 27 september 2011 10:45

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Amazon onthult woensdag zijn Kindle tabetcomputer. De goedkopere Android-tablet heeft goede kaarten op zak om de ogenschijnlijk ongenaakbare Apple iPad pijn te gaan doen. De ogen van de technologiesector zullen daarom morgen allemaal gericht zijn op de online retailer die tijdens een persconferentie in New York het apparaat op grootse wijze zal presenteren.

Niemand verwacht dat de iPad zijn dominante positie komend jaar zal verliezen. Niet voor niets was maar liefst 75 procent van alle verkochte tablets dit jaar een iPad. Toch kan de tablet van Amazon veel stof doen opwaaien, omdat de online winkel hiermee niet alleen in het vaarwater van Apple terecht komt, maar ook Samsung en Motorola schade kan toebrengen.

Amazon heeft een uitstekende reputatie hoog te houden. Het mag tot zijn klantenkring talloze tevreden en loyale Kindle e-reader gebruikers rekenen. De boekhandel is nog steeds ongekend populair, terwijl hard aan de weg getimmerd wordt met een eigen Android applicatiewinkel en een dienst voor streaming media. Als er één speler in de markt Apple pijn kan gaan doen, dan is het wel Amazon.

Forrester voorziet warme broodjes

Woensdag wordt een bijzondere dag waarop Amazon een persconferentie heeft belegd. Van de dan officieel aan te kondigen Kindle Tablet verwacht onderzoeker Forrester nu al dat deze in de laatste maanden van dit jaar 3 tot 5 miljoen keer over de toonbank zal gaan.

Hoewel de naam enkel een upgrade van de e-reader doet suggereren, zal de Kindle Tablet veel meer dan enkel de toevoeging van een kleurenscherm betekenen. Naar verwachting draait de tablet een aangepaste versie van Android, waardoor deze meer op een iPad of Motorola Zoom zal lijken dan op een beperkte leesplank voor elektronische boeken.

De geruchten dat Amazon bezig zou zijn met de ontwikkeling van een tablet gingen al maanden rond. Onlangs kreeg een Amerikaanse verslaggever een vroeg testexemplaar in handen, waarover hij direct een artikel schreef.

'Android omgevormd tot Amazon OS'

Volgens journalist MG Siegler van TechCrunch gaat het om een tablet met Android als basis, maar is in alles duidelijk dat het om een Amazon-implementatie gaat. Amazon heeft het open-source Android aangegrepen om een eigen 'skin' met een aparte user-interface te maken waarin de huisstijl met de kleuren blauw, zwart en oranje een belangrijke rol speelt.

Siegler claimt dat de Kindle die hij in handen kreeg uitgerust was met een 7" scherm. Andere bronnen zeggen dat Amazon naast de 7" ook een 10" exemplaar naar de markt zal brengen. Deze grotere variant zal voor de kerstdagen te koop moeten zijn.

De prijs is een van de grootse 'unique selling points' van de tablet. Volgens Siegler zal deze rond de 250 dollar (ongeveer 190 euro) liggen - de helft van de goedkoopste iPad, de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de Motorola Xoom. Zelfs voor een 7" tablet, is de Kindle aanmerkelijk goedkoper dan andere A-merken.

Amazon Prime 'gratis'

Voor genoemde 250 dollar krijg je een abonnement op Amazon Prime meegeleverd, waardoor die prijs echt een koopje lijkt te worden. Dit lidmaatschap is namelijk los 79 dollar waard, waardoor de tablet eigenlijk slechts 171 dollar kost. Voordelen van Amazon Prime zijn onder meer gratis verzendkosten en gratis films kunnen streamen. Daarnaast doen ook geruchten de ronde dat boekabonnementen onderdeel zullen worden van Amazon Prime.

De nieuwe Amazon app store voor Android zal naadloos geïntegreerd worden met het Android-besturingssysteem op de Kindle Tablet. De combinatie van de mogelijkheden van Android en de merkwaarde van Amazon, maken de Kindle Tablet een gevreesde tegenstander.

0 Reactie(s) op: Kindle Tablet gaat voor verrassing zorgen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.