Keek: Alles over het nieuwste sociale video netwerk

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 april 2013 15:30

iPad

Beeld zegt meer dan duizend woorden. Video speelt dan ook een steeds grotere rol in onze wereld. Keek is een nieuw sociaal netwerk dat hier handig op inspeelt; een zogenoemd ‘social video network’. Je houdt je vrienden dus met behulp van video op de hoogte van alle gebeurtenissen in jouw leven.

Wat is Keek?

Keek is een nieuw sociaal platform dat volledig gericht is op video. Het is met Keek dan ook niet mogelijk geschreven berichten op het netwerk te plaatsen. Iedere boodschap die wordt verspreid, is opgesteld in video. Die video’s kan je zelf maken met behulp van de webcam in je Mac of pc, of de camera aan de voorzijde van je smartphone.

Het sociale netwerk beschikt over veel aspecten die we kennen uit andere sociale netwerken. Zo kan je gebruikers net als op Twitter ‘volgen’. De activiteiten van gebruikers waarop jij je hebt geabonneerd verschijnen in een stream, die vergelijkbaar is met de stream uit Facebook of een Twitter-feed.

Iedere Keek (video) heeft betrekking op een bepaald onderwerp. De uploader van de video kan aangeven over welk onderwerp de video gaat door gebruik te maken van hashtags. Ben je benieuwd welke onderwerpen op dit moment populair zijn? Dan kan je een tagcloud bekijken waarin de onderwerpen die op dat moment veel voorbij komen zijn verzameld. Keek noemt dit ‘Klusters’.


Apr 2, 2013 | Nigger kapper gezocht man .... In vladikavkaz by royston87drenthe on Keek.com

Royston Drenthe, van de Russische voetbalclub Alania, beklaagt zich in deze bekende Keek over de kappers in zijn nieuwe woonplaats Vladikavkaz.

Naast de meest populaire video’s zijn er natuurlijk ook allerlei andere interessante Keeks op het sociale platform te vinden. Het overzicht ‘Latest Keeks’ toont je welke video’s als laatste aan Keek zijn toegevoegd. Het aanbod met video’s is enorm, waardoor je altijd wel een leuke Keek kunt vinden.

Hoe werkt Keek?

Voordat je het sociale video platform kunt gebruiken, moet je eerst een account aanmaken. Je kunt hiervoor inloggen met je Twitter- of Facebook-account. Het is echter ook mogelijk een apart Keek-account aan te maken. Vervolgens vraagt Keek je vrienden toe te voegen. Deze vrienden kunnen via Facebook of Twitter worden verzameld. Het is ook mogelijk zelf vrienden op te zoeken en deze te volgen.

Keek is beschikbaar als app op de Mac en Windows, en kan ook geïnstalleerd worden op de iPhone, een Android-smartphone of BlackBerry-toestel. Via alle platformen kan je een nieuwe Keek verspreiden onder je vrienden. De video’s kunnen in Keek zelf worden gemaakt met behulp van de webcam of de camera aan de voorzijde van je smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om een video die je op andere wijze hebt gemaakt te uploaden naar Keek.


Mar 12, 2013 | My issue with today's KFC! by HollyGShore on Keek.com

Ook Holly van de MTV-serie Geordie Shore is actief op Keek.

Video’s die je naar Keek uploadt, zijn openbaar en kunnen dus door iedereen worden bekeken. Het is mogelijk gebruikers te volgen of je te abonneren op het Keek-kanaal van een ander. Door je te abonneren op een Keek-kanaal, krijg je een waarschuwing zodra de gebruiker een nieuwe Keek online plaatst. Volg je de gebruiker? Dan krijg je een melding bij iedere activiteit die de gebruiker uitvoert. Het gaat hierbij naast nieuwe Keeks onder andere om reacties op video’s en likes.

Zie je een video die je leuk vindt of waar je een opmerking over hebt? Dan kan je de video zelf liken of met een bericht reageren op deze Keek. Deze activiteiten verschijnen dan natuurlijk weer in de stream van Keek-gebruikers die jou volgen.

Keek downloaden

Aan de slag met Keek? Je kan de app downloaden voor de Mac, een Windows pc en de iPhone. Voor Android-smartphones is er een Keek-app te vinden in de Play Store en BlackBerry-gebruikers kunnen terecht in de BlackBerry World. De apps zijn op alle platformen gratis beschikbaar. Ook het aanmaken van een account bij Keek is kosteloos.

Keek op de iPhone

0 Reactie(s) op: Keek: Alles over het nieuwste sociale video netwerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.