Kazaa omzeilt Apple-tax met web-streaming

Door: Jasper Bakker | 09 maart 2011 10:15

Nieuws

Kazaa omzeilt de verplichte apps-omzetafdrage aan Apple door muziekstreaming via het web aan te bieden. De muziekdienst werkt zonder app op iPhone en Android.

Kazaa, ooit populair als p2p-muziekuitwisseldienst, is lang geleden overgenomen en een legale muziekdienst geworden. Het is officieel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar en vereist een apart programma. Daarin is het vergelijkbaar met het in Europa wel verkrijgbare Spotify.

30 procent

Apple eist sinds kort ook een omzetdeel van apps die content verkopen. Voorheen gold de Apple-tax alleen voor de aanschaf van apps in de iTunes App Store. De iPhone-maker neemt daarvoor 30 procent van de omzet.

Maar datzelfde geldt nu ook voor apps die tijdschriften, video en muziek aanbieden. Dit bredere bereik is het gevolg van de nieuwe regels voor iPad-abonnementen. Uitgevers en muziekdiensten hebben hier al tegen geprotesteerd.

Mobiel telefoonnummer

Kazaa omzeilt de kwestie nu met een aparte mobiele website. Die detecteert automatisch toegang vanaf iPhone en Android en biedt dan een mobiele login. Inloggen kan via een regulier Kazaa- of Facebook-account, maar ook op basis van een mobiel telefoonnummer. Een gebruiker op een iPad wordt echter nog niet herkend als een iOS-gebruiker.

0 Reactie(s) op: Kazaa omzeilt Apple-tax met web-streaming

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.