Kaspersky adviseert Apple over beveiliging van Mac OS

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 mei 2012 14:15

Nieuws

Apple heeft het beveiligingsbedrijf Kaspersky Labs om advies gevraagd over de beveiliging van Mac OS. Kaspersky noemt het Mac OS-platform 'zeer kwetsbaar'. Het beveiligingsbedrijf is inmiddels begonnen met het analyseren van het Mac OS-platform.

Dit zegt Nikolai Grebennikov, de CTO van Kaspersky, in een interview met Computing. Grebennikov stelt dat Kaspersky op dit moment Mac OS onderzoekt op kwetsbaarheden. Ook analyseert het bedrijf malware die op dit moment het Mac OS-platform als doelwit hebben.

Onvoldoende aandacht

Grebennikov is niet te spreken over de beveiligingsmaatregelen die Apple tot nu toe heeft gekomen. De CTO stelt dat de eerste onderzoeken van Kaspersky aantonen dat Apple onvoldoende aandacht besteed aan beveiliging. Als voorbeeld wijst Kaspersky naar het dichten van een kwetsbaarheid in Java die gebruikt werd door de Flashback-trojan. Oracle dichtte dit lek maanden geleden, terwijl Apple vorige maand pas met een update kwam.

Grebennikov geeft in het interview aan dat er op dit moment nog geen malware is gesignaleerd voor het iOS-platform. De CTO waarschuwt dat dit echter niet lang meer zal duren. Grebennikov zegt te verwachten dit jaar al de eerste malware gericht op iOS te zullen aantreffen.

0 Reactie(s) op: Kaspersky adviseert Apple over beveiliging van Mac OS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.