Kaarten van je Mac naar je iPhone versturen

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 oktober 2015 14:26

How To

Wanneer je op je Mac een locatie hebt opgezocht, zou het handig zijn om deze ook meteen op je iPhone te kunnen bekijken zonder dat je opnieuw naar de locatie moet zoeken. Hier laten we zien hoe dat kan.

Gelukkig hebben Apple en Google hun desktop-apps aan de iPhone gekoppeld zodat je de informatie uit deze apps direct naar je smartphone kunt sturen. Lees ook: Kompas nodig? Zo doe je dat in Apple Maps en Google Maps.

Kaarten

Als je op je Mac gebruik maakt van Kaarten van Apple, kun je een gevonden locatie of routebeschrijving delen via het knopje dat bovenaan in de Kaarten app helemaal aan de linkerkant van de zoekbalk staat. Klik op het icoontje en kies in de lijst die tevoorschijn komt het apparaat waarnaar je de informatie wilt versturen. Om de informatie te kunnen delen moeten je Mac en je iOS-apparaat met dezelfde Apple ID zijn ingelogd.

Als het delen gelukt is, verschijnt er een notificatie op je iOS apparaat. Hiermee kun je de Kaarten app openen waarna je meteen op de plek terechtkomt die je vanaf je Mac verzonden hebt.

Google Maps

Als je op je Mac gebruik maakt van Google Maps in je browser en locaties naar je iOS-apparaat wilt kunnen versturen, moet de iOS app geüpdatet zijn naar versie 4.7 of later. Zorg meteen ook dat je op beide apparaten op dezelfde Google account bent ingelogd. Open vervolgens de Google Maps app op je iPhone en ga naar Instellingen > Meldingen en schakel de optie Verzonden uit desktop-Maps in.

Wanneer je in de browser op je Mac een bepaalde locatie opzoekt in Google Maps, verschijnt de optie Naar apparaat verzenden onder het adres. Als je erop klikt, krijg je een lijst met apparaten te zien waarnaar je de locatie kunt versturen. Routebeschrijvingen kun je vooralsnog niet versturen. Selecteer het gewenste apparaat, en je krijgt op dat apparaat een notificatie te zien. Als je deze opent, kom je in de Google Maps app terecht op de locatie die je verzonden had.

0 Reactie(s) op: Kaarten van je Mac naar je iPhone versturen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.