Jonathan Ive heeft een 50 inch iTV in zijn studio

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 januari 2012 19:49

Nieuws

Jonathan Ive, hoofd van Apple's ontwerpafdeling, heeft een 50 inch tot zijn beschikking. De iTV zou in een beveiligde studio van Ive in Californië staan.

Dit heeft een anonieme bron die bij Apple heeft gewerkt gezegd tegen USA Today. De iTV's zouden ingebouwde WiFi-functionaliteiten hebben, zodat het apparaat met een draadloos netwerk verbonden kan worden. Naast het 50 inch model zou Apple ook werken aan tweede iTV van 42 inch of groter.

Helaas geeft de bron verder weinig details over de veel besproken iTV's. Eerdere geruchten stellen onder andere dat de iTV draait op een aangepaste versie van de processor die ook in iPhone en iPad wordt gebruikt. De Apple TV maakt gebruik van een aangepaste versie van de A4-processor, de voorloper van de A5-processor.

Via de iTV zou Apple gebruikers allerlei content willen aanbieden. Leidinggevenden van Apple hebben gesprekken gevoerd met grote mediabedrijven over de content die op de iTV's wordt getoond. Ook zou Apple overwegen te bieden op de TV-rechten voor de Engelse Premier League, waaruit blijkt dat Apple de hoeveelheid content die wordt aangeboden binnen haar 'ecosysteem' wil vergroten.

De productie van de iTV-onderdelen gaat naar verwachting dit kwartaal van start. De lancering van de televisiesets zou voor 2012 op de planning, al verschillen de meningen over het precieze moment. Zo verwachten anonieme bronnen van Digitimes de iTV in het tweede of derde kwartaal, terwijl een anonieme Japanse bron tegen het Australische Smarthouse zei dat de iTV in het vierde kwartaal van 2012 op de markt verschijnt.

0 Reactie(s) op: Jonathan Ive heeft een 50 inch iTV in zijn studio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.