Jobs' grootste hits

Door: Jasper Bakker | 09 maart 2011 13:24

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8

Apple-leider Steve Jobs zet het succes van zijn bedrijf voort met de iPad 2. De Mac-maker scoort goed met iOS-apparaten. Veel successen zijn toe te schrijven aan Jobs.

De specificaties van de iPad 2 zijn voor de onthulling al uitgelekt, maar toch is de concurrentie nu in paniek. Hun tablets steken schril - en/of duur - af bij het nieuwste pronkstuk van Apple. Maar niet alleen de iPad 2 is te danken aan de hoge eisen van Jobs, ook veel andere Apple-successen staan op het conto van de mede-oprichter.

En dat niet alleen in de afgelopen jaren: de eigengereide Jobs heeft er namelijk al een dienstverband bij Apple op zitten: van 1977 tot 1985. In 1997 is hij weer teruggekeerd. In beide periodes heeft hij het bedrijf veel successen bezorgd. Hier een overzicht van de grootste hits onder zijn leiding.

Apple ][

De eerste echte computer voor de massamarkt, uitgebracht in 1977. Na bouwpakketten zoals de Apple 1 en de Altair kwam de tweede generatie Apple-computer. De Apple ][ (met Romeinse II geschreven door niet-kenners) was een kant-en-klaar apparaat dat je alleen nog maar hoefde aan te sluiten op de meegeleverde randapparatuur, zoals monitor en voeding.

Een voor die tijd gebruiksvriendelijke computer waarbij toetsenbord en de computer zelf één waren. Net zoals bij de bekende(re) Commodore 64, die enkele jaren later pas op de markt kwam. Latere Apple ][-modellen hadden zelfs een diskettestation ingebouwd. Net zoals de bekende en veel later op de markt komende Commodore Amiga 500. Overigens is de Apple ][, in nieuwere vorm, nog geleverd tot in 1993 (terwijl de Amiga 500 een jaar eerder is uitgefaseerd).

Foto: Mémoires Informatiques Foundation, aBCM Association, (onder de Creative Commons 3.0-licentie)

0 Reactie(s) op: Jobs' grootste hits

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.