Jelly Bean eerst naar Galaxy Nexus in Nederland

Door: henk-jan-buist | 11 juli 2012 11:45

Nieuws

Android 4.1 Jelly Bean rolt momenteel uit in Nederland voor Google en Samsungs Galaxy Nexus-toestellen. De nieuwste Android-versie verschijnt daarmee voor het eerst op toestellen van consumenten.

De Galaxy Nexus is het eerste toestel dat aan de beurt is om Android 4.1 (Jelly Bean) te ontvangen. “De uitrol is wereldwijd, dus ook in Nederland", laat woordvoerder Mark Jansen van Google weten aan Webwereld. Gisteren gaf Google de broncode van Android 4.1 vrij en vanaf vandaag kunnen gebruikers voor het eerst aan de slag met de nieuwste Android-versie.

Onaangepaste versie

Na de Galaxy Nexus staat er een update klaar voor de vorige 'Googlephone' Nexus S. De allereerste Nexus, Nexus One, is al niet voorzien van versie 4.0 omdat het toestel volgens de zoekreus te oud is. De tablet Nexus 7 verschijnt al meteen met Jelly Bean. Volgens fabrikant Asus komt deze tablet in september naar ons land, maar dat kan Google nog niet bevestigen.

Android 4.1 verschijnt momenteel in een onaangepaste versie, waarop de zoekfunctie intact is. Google is momenteel in een felle juridische strijd verwikkeld met Apple om het stemgestuurde integrale zoeken in smartphones. Er is daarom in de VS een verkoopverbod ingesteld op de Galaxy Nexus, die vorige week tijdelijk is teruggedraaid en morgen mogelijk weer wordt hervat.

Google en Samsung hebben een update in de steigers staan die de functionaliteit zodanig aanpast dat het verbod omzeild moet worden. In de uitrol van Jelly Bean die nu loopt is deze update nog niet verwerkt, laat Google weten aan technologiesite The Verge.

0 Reactie(s) op: Jelly Bean eerst naar Galaxy Nexus in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.