Je iTunes-muziek herstellen vanaf je iPod

Door: chwhynny-overbeeke | 09 juni 2016 07:14

How To

Het is altijd goed om van zoveel mogelijk bestanden een back-up te maken, maar muzieknummers staan lang niet altijd bovenaan op de lijst. Als je al je muziek kwijt bent, kun je met je (oude) iPod nog een hoop redden.

Waarschijnlijk bevat je iTunes-muziekbibliotheek een grote hoeveelheid muziek die je door de jaren heen verzameld hebt. En het zou jammer zijn als je deze kwijt zou raken. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig back-ups maakt. Maar wat als je dat niet gedaan hebt, of als je je back-up kwijt bent? Lees ook: Zo kun je ontbrekende albumillustraties toevoegen in iTunes.

Gelukkig is het mogelijk om je iTunes-muziekbibliotheek te herstellen vanaf je iPod. Hoe dit werkt hangt af van de versie van iTunes die je gebruikt en welke versie van OS X op je computer geïnstalleerd staat.

iTunes 7 en eerder, en iTunes 9

Met deze methode kun je alle muziek van je iPod naar iTunes kopiëren, ongeacht of je de muziek gekocht hebt of niet (iTunes 7 en eerder). In iTunes 9 heb je echter een machtiging nodig voor de muziek voordat je deze kunt afspelen.

Je hebt een werkende iPod nodig met al je muziek erop, een Mac, en een synchronisatiekabel voor de iPod.

Schakel eerst synchronisatie uit op je Mac. Houd de Command + Option-toetsen ingedrukt terwijl je je iPod aan de Mac koppelt. Houd deze ingedrukt totdat je iPod in iTunes wordt weergegeven. Controleer of je iPod gemount is in iTunes en op de desktop van je Mac.

Nu moet je ervoor zorgen dat de Finder alle verborgen bestanden kan weergeven. Open de Terminal in Programma's > Hulpprogramma's, kopieer onderstaande commando's en plak ze in de Terminal:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE

en

killall Finder

Dubbelklik vervolgens op het iPod-icoontje op je desktop. Open de map iPod Control en open de map Music. Hierin staan al je muzieknummers met de ID3 tags intact. Kopieer alle bestanden naar een nieuwe map op je desktop.

Om de nummers terug in iTunes te zetten moet je in iTunes naar Voorkeuren gaan en op het tabblad Geavanceerd klikken. Selecteer De mediamap geordend houden en Kopieer bestanden naar iTunes Media bij toevoegen aan bibliotheek. Klik vervolgens op OK. Ga naar het bestandsmenu van iTunes en kies Voeg toe aan bibliotheek. Navigeer naar de map waarin je de bestanden van je iPod hebt neergezet en klik op Open. De bestanden worden vervolgens in iTunes geïmporteerd.

Ga terug naar de Terminal om de commando's die je eerder had toegevoegd ongedaan te maken. Kopieer en plak:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE

en

killall Finder

iTunes 7.3 en 8

Met deze methode kun je alleen muziek die je in de iTunes Store gekocht hebt terugzetten. Hiervoor heb je een werkende iPod nodig met al je muziek erop, een Mac, en een synchronisatiekabel voor de iPod.

Zorg dat je Mac gemachtigd is door in te loggen met de Apple ID waarmee je de muziek gekocht hebt. Kies vervolgens Machtig deze computer in het menu van de iTunes Store.

Koppel je iPod aan je Mac en controleer dat je iPod gemount is in iTunes. Als je synchronisatie hebt ingeschakeld, kun je Aankopen overzetten kiezen om de bestanden van je iPod naar je Mac over te zetten. Heb je synchronisatie niet ingeschakeld, dan moet je Aankopen overzetten selecteren in het bestandsmenu.

iTunes 10 en later

Met deze methode kun je alleen muziek die je in de iTunes Store gekocht hebt terugzetten. Hiervoor heb je een werkende iPod nodig met al je muziek erop, een Mac, en een synchronisatiekabel voor de iPod.

Zorg eerst dat je iPod niet automatisch synchroniseert, door in iTunes naar de Voorkeuren te gaan. Klik op het apparaat icoon en zet een vinkje bij Voorkom automatische synchronisatie van iPods, iPhones en iPads. Klik op OK.

Sluit iTunes af en houd de Command + Option-toetsen ingedrukt terwijl je je iPod aan de Mac koppelt. Houd deze ingedrukt totdat je iPod in iTunes wordt weergegeven. Klik in het dialoogvenster op Aankopen overzetten. Als iTunes muziek tegenkomt waarvoor je iTunes-muziekbibliotheek niet gemachtigd is, wordt er gevraagd of je deze wilt machtigen. Als je op Machtig klikt moet je een aantal gegevens invoeren, klik je op Annuleer, dan worden alleen de nummers waarvoor geen machtiging nodig is overgezet.

Als je handmatig bestanden wilt overzetten moet je de Terminal gebruiken, zoals in de het bovenstaande voorbeeld (iTunes 7 en eerder, en iTunes 9). Volg daarna de rest van de andere stappen in dat voorbeeld.

0 Reactie(s) op: Je iTunes-muziek herstellen vanaf je iPod

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.