Zo wis je veilig je geschiedenis in Safari op de Mac

Door: Chwhynny Overbeeke | 20 januari 2017 09:31

How To

In dit artikel laten we zien hoe je zonder alle website gegevens te verliezen je geschiedenis kunt wissen in Safari. Je geschiedenis wissen kan namelijk ook gedeeltelijk.

Het is mogelijk om in Safari je geschiedenis te wissen zonder dat je alle website gegevens verliest, zoals je wachtwoorden, formulieren, cookies enzovoorts. De websites die je bezocht hebt worden wel verwijderd. Lees ook: Zo kun je afgesloten tabbladen opnieuw openen in Safari.

Vanaf OS X 10.10 Yosemite kun je ervoor kiezen om in Safari je volledige geschiedenis weg te gooien, inclusief cookies, formulieren en inloggegevens.

Vanaf deze update is het ook mogelijk om alleen je bezochte websites te wissen, en de website gegevens te behouden, zodat je niet alles opnieuw hoeft in te voeren wanneer je een website opnieuw bezoekt.

Druk op de Option-toets en 'Wis geschiedenis' verandert in 'Wis geschiedenis en behoud websitegegevens'.

Alleen bezochte websites wissen

Om alleen de bezochte websites uit je geschiedenis te verwijderen en de website gegevens wel te behouden, moet je op je Mac naar Safari gaan en in de menubalk op Safari klikken. Druk vervolgens op de Option-toets. De optie Wis geschiedenis verandert nu in Wis geschiedenis en behoud websitegegevens. Klik op deze optie terwijl je de Option-toets ingedrukt houdt om alleen je bezochte webpagina's te wissen en de rest te bewaren.

0 Reacties op: Zo wis je veilig je geschiedenis in Safari op de Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord