Jailbreaken levert student 50.000 dollar op

Door: jalmar-westerhoff | 08 april 2011 11:58

Nieuws

Kan het jailbreaken van IOS-devices een lucratieve business worden? Kevin Lee, student aan de George Mason University in de V.S. verdiende er 50.000 dollar mee in slechts 1 jaar tijd.

The Washington Post publiceerde gisteren een stuk waarbij ze het verhaal van Lee onthulde. Wat begon als hobby resulteerde in bijverdiensten van 50.000 dollar op jaarbasis. Lee begon met het unlocken en jailbreaken van iPhones voor vrienden en familie, simpelweg om ze te helpen en de jailbreak veilig voor ze uit te voeren. Uiteindelijk veranderde zijn hobby in een "business" waarbij hij zo'n 30 tot 40 klanten per week had.

Voor Lee werd het jailbreaken vooral winstgevend dankzij internationale klanten, mensen die hun iPhone wel in de V.S. kochten maar opzoek waren naar een manier om hun toestel ook in het eigen land optimaal te kunnen gebruiken. Lee vertelde dat hij onlangs nog een iPhone unlockte voor een lid van Mongoolse Ambassade. Mensen van over de hele wereld klopte bij hem aan.

"Get your iPhone Jailbroken Today" zette Lee als advertentie online. Het leverde hem honderden klanten op. Echter, na het bericht van The Washington Post gister, is zijn advertentie weggehaald. Stopt hij zelf of zit Apple er achter? Het is in ieder geval wel erg opvallend...

Lees meer op Iphonedownloadblog.

0 Reactie(s) op: Jailbreaken levert student 50.000 dollar op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.