Jailbreaken iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5

Door: paul-pols | 21 maart 2012 15:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Apps en tweaks

Het jailbreaken van een iPhone 4S of iPad 2 is met name interessant vanwege de apps en tweaks die u na het jailbreaken via Cydia kunt installeren. De meeste apps en tweaks zijn beschikbaar via bronnen (repositories) die standaard al aanwezig zijn, maar soms is het nodig om zo'n repository eerst nog handmatig toe te voegen. In deze laatste twee pagina's van dit artikel bespreken we de beste apps en tweaks die voor iOS 5 beschikbaar zijn.

Sommige tweaks zijn al jaren populair onder jailbreakers, maar zijn nog steeds niet opgenomen in iOS 5. Een bekend voorbeeld is SBSettings, waarmee u op elk moment eenvoudig bepaalde functionaliteit aan- en uit kunt zetten met behulp van schakelaars. Door over de statusbalk heen te vegen verschijnt SBSettings, waarin standaard schakelaars voor 3G, bluetooth, gps en wifi getoond worden. Het is ook mogelijk losse schakelaars toe te voegen aan SBSettings via Cydia. Vanaf iOS 5 is het ook mogelijk om de schakelaars voor SBSettings direct in het berichtencentrum (in de Engelse versie: Notification Center) te tonen.

Functies in- of uitschakelen door een knopje om te zetten.

In Cydia zijn ook veel eenvoudige tweaks beschikbaar die soms erg handig kunnen zijn. ManualCorrect bijvoorbeeld wijzigt de werking van de spellingscorrectie in iOS. Na installatie wordt uw tekst niet meer automatisch verbeterd, maar kunt u verbeteringen handmatig accepteren door op de verbetering te drukken. Met FakeClockUp kunt u de duur van animaties in iOS versnellen, waardoor u veel sneller door bijvoorbeeld de e-mail applicatie heen kunt bewegen en uw iPhone opeens een stuk sneller aanvoelt. FakeClockUp is beschikbaar via de repository http://hitoriblog.com/apt (let wel: deze bron moet handmatig toegevoegd worden).

U vindt in Cydia ook tweaks die functionaliteit kunnen inschakelen die door Apple is ingebouwd in iOS, maar (nog) niet is geactiveerd. Zo kunt u de mogelijkheid om panorama foto's te maken met een iPhone 4, iPhone 4S of iPad 2 activeren als u Firebreak installeert. Om na installatie een panoramafoto te maken gaat u in de camera-applicatie naar het Opties-menu en kiest u voor Panorama. Vervolgens beweegt u van links naar rechts, terwijl u de pijl die verschijnt zoveel mogelijk in het midden houdt.

Ontbreekt de optie om met behulp van een persoonlijke hotspot uw 3G-verbinding via wifi te delen met andere apparaten? Met TetherMe (vijf dollar) kunt u deze mogelijkheid alsnog eenvoudig activeren.

Panoramafoto's maken is een ingebouwde functie die beschikbaar gemaakt kan worden.

Eén van de meest uitgebreide tweaks die beschikbaar is via Cydia is Springtomize 2 (drie dollar), waarmee u bijna elk element dat u kunt verzinnen in iOS aan kunt passen. De opties zijn verdeeld in de categorieën animaties, mogelijkheden, dock, vergrendelscherm, iconen, mappen, multitaskingbalk, teletijdmachine, statusbalk, pagina's, thema's en notificatiecentrum. Enkele voorbeelden van mogelijke aanpassingen zijn het aanpassen van de grootte van icoontjes, het weergeven van een coverflow-effect op uw dock, het wijzigen van het aantal icoontjes per rij, het altijd of nooit tonen van een camera-knop op het vergrendelscherm, de toevoeging van een liggende weergave voor de app switcher en het verbergen van icoontjes in de statusbalk.

0 Reactie(s) op: Jailbreaken iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.