Jailbreaken iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5

Door: paul-pols | 21 maart 2012 15:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Het jailbreaken van een iPhone 4S of iPad 2

Als u GreenPois0n Absinthe wilt gebruiken om een iPhone 4S of iPad 2 te jailbreaken zijn er een aantal voorwaarden waar u rekening mee moet houden. Op het moment dat u de jailbreak uit gaat voeren, mag u geen toegangscode op het toestel, geen wachtwoord op de back-up van gegevens in iTunes en geen VPN-verbinding in hebben gesteld. Na het uitvoeren van de jailbreak kunt u wel weer een toegangscode, wachtwoord of VPN-verbinding instellen. Als u een update uitvoert naar een recentere firmwareversie of herstelt met een originele firmware, dan zult u de jailbreak van uw iPhone 4S of iPad 2 weer ongedaan maken.

Met GreenPois0n Absinthe jailbreakt u uw iPhone 4S of iPad 2.

U voert een jailbreak met GreenPois0n Absinthe als volgt uit: Download eerst GreenPois0n Absinthe voor Linux, Mac OS of Windows. Unzip en open het bestand vervolgens en verbind de iPhone 4S of iPad 2 met de computer. Druk in GreenPois0n Absinthe op de knop Jailbreak.

Er zal een balk verschijnen die de voortgang van de jailbreak aangeeft. Wacht totdat de balk vol is zonder de iPhone 4S of iPad 2 los te koppelen. Het jailbreakproces kan tussen de drie en dertig minuten duren, afhankelijk van de grootte van uw back-up in iTunes. Op de iPhone 4S of iPad 2 zal een webclip genaamd 'Absinthe' of 'jailbreak' verschijnen. Open de webclip door op het icoontje te drukken. Als het goed is, zal er een zwarte pagina met het logo van GreenPois0n Absinthe verschijnen. Wacht in dat geval totdat uw toestel een reboot uitvoert. Als de zwarte pagina met het GreenPois0n Absinthe logo niet verschijnt of u een foutmelding krijgt, ga dan naar het menu Instellingen en zet daar de schakelaar voor VPN aan. U krijgt dan waarschijnlijk een foutmelding te zien en uw iPhone 4S of iPad 2 zal binnen een minuut opnieuw opstarten. Na de reboot zal Cydia geïnstalleerd zijn op uw iPhone 4S of iPad 2. U opent Cydia door op het bijbehorende icoontje te drukken.

Het jailbreakproces kan aardig wat tijd in beslag nemen.

Als u Cydia voor het eerst opstart, vraagt het of u een gebruiker, hacker of ontwikkelaar bent om te bepalen welke software er aan u getoond moet worden. Cydia is onderverdeeld in de onderdelen Categorieën, Wijzigingen, Beheren en Zoeken. In het onderdeel Categorieën vindt u een overzicht van apps en tweaks gerangschikt op basis van het type functionaliteit dat geboden wordt. Het onderdeel Wijzigingen kunt u gebruiken om te kijken welke apps en tweaks er zijn uitgebracht sinds de laatste keer dat u Cydia hebt gebruikt. Via Beheren is het mogelijk om apps en tweaks weer te verwijderen of bronnen (repositories) toe te voegen. In het onderdeel Zoeken kunt u gericht op zoek naar apps en tweaks.

0 Reactie(s) op: Jailbreaken iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.