Jailbreak iOS 5.1

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 mei 2012 12:38

Nieuws

Apple heeft iOS 5.1 vrijgegeven. Hackers werken inmiddels aan een jailbreak voor deze nieuwe iOS-versie. In dit artikel verzamelen wij daarom al het nieuws rondom de jailbreak voor iOS 5.1.

Ben je op zoek naar informatie over de derde generatie iPad? Dan kun je terecht in het Pad 3: het laatste nieuws-artikel. Ook kun je het laatste nieuws over de iPhone 5 bij ons volgen.

Ben je op zoek naar app-reviews voor de iPhone? Kijk dan hier verder op AppFish.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 25 mei 2012 met pod2g: 'Chronic Dev Team lanceert jailbreak voor iOS 5.1.1'.

Chronic Dev Team lanceert jailbreak voor iOS 5.1.1

Toegevoegd op 25 maart 2012

Het Chronic Dev Team heeft vandaag op de conferentie Hack in the Box in Amsterdam een untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 gelanceerd. De jailbreak is beschikbaar voor nagenoeg alle iOS-apparaten.

De jailbreak gaat door het leven onder de naam 'Absinthe 2.0' en is geschikt voor iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, alle generatie iPad, iPod touch 3G, iPod touch 4G en Apple TV 2. Absinthe 2.0 is direct beschikbaar voor zowel Mac OS, Windows als Linux via de website van het Chronic Dev Team.

iPad 2.4

Naast de derde generatie Apple TV wordt ook de iPad 2.4 niet door Absinthe 2.0 ondersteund. Dit is de tweede generatie iPad die Apple onlangs stilletjes van een 32nm processor heeft voorzien. De jailbreak maakt in totaal gebruik van zeven verschillende exploits of kwetsbaarheden. Het Chronic Dev Team heeft een handleiding vrijgegeven waarin het jailbreakproces wordt uitgelegd. Daarnaast geeft de groep instructies op zijn website.

Let op! Voor je de jailbreak uitvoert is het aan te raden een backup te maken van al je gegevens. Het is immers altijd mogelijk dat er tijdens het jailbreaken iets fout gaat. Vergeet daarnaast niet je SHSH-blobs voor iOS 5.1.1 op te slaan. Dit kan met behulp van TinyUmbrella.

Wordt de untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 deze maand gelanceerd?

Toegevoegd op 15 mei 2012

Het Chronic Dev Team stelt via Twitter de vraag of je klaar bent voor positief jailbreaknieuws, waarbij het team verwijst naar Hack in the Box-conferentie die 21 tot 25 mei in het Okura Hotel in Amsterdam wordt georganiseerd. Dit doet vermoeden dat het team tijdens de conferentie belangrijk jailbreaknieuws te melden heeft.

Pod2g meldt daarnaast op zijn blog te verwachten binnen enkele weken een untethered jailbreak voor iOS 5.1.x vrij te kunnen geven. Ondanks dat het besturingssysteem uitgebreid getest wil worden stelt pod2g geen betatesters te kunnen gebruiken. Daarnaast laat de hacker weten dat de aanstormende untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 getest is op een aantal apparaten. De jailbreak werkt sowieso op de iPhone 4, iPhone 4S, eerste generatie iPad, iPad 2 WiFi en nieuwe iPad WiFi. De iPhone 3GS, iPod 3G en derde generatie Apple TV worden niet ondersteund. De jailbreak is nog niet door pod2g in combinatie met overige iOS-apparaten getest.

pod2g vindt twee belangrijke exploits in iOS 5.1

Toegevoegd op 2 mei 2012

Hacker pod2g heeft via Twitter een update gegeven over de ontwikkelingen rondom de jailbreak voor iOS 5.1. pod2g geeft aan twee belangrijke kwetsbaarheden te hebben gevonden.

Het gaat om een kernal land-exploit en een root land-exploit. De pod2g stelt een productief weekeinde te hebben gehad. Het is echter onduidelijk of dit betekent dat pod2g de jailbreak voor iOS 5.1 op korte termijn vrij zal geven. De hacker overweegt namelijk te wachten met het vrijgeven van de jailbreak tot de lancering van iOS 6. De hacker vraagt het publiek in een poll op zijn blog om advies.

Beschikbaarheid van exploits

De mogelijke vertraging heeft te maken met de beschikbaarheid van geschikte kwetsbaarheden in iOS. Op dit moment heeft pod2g de beschikking over meerdere exploits. Door een jailbreak voor iOS 5.1 vrij te geven geeft de hacker Apple echter de mogelijkheden de gebruikte exploits te onderzoeken, waarna het bedrijf de kwetsbaarheden zal verhelpen. Door de jailbreak uit te stellen tot iOS 6 kan dit besturingssysteem op korte termijn worden gehacked.

pod2g: 'We hebben alle exploits die nodig zijn voor een jailbreak'

Toegevoegd op 20 april 2012

De hackers die zich bezig houden met het jailbreaken van iOS 5.1 maken bekend alle exploits te hebben gevonden die noodzakelijk zijn om een jailbreak te realiseren. De hackers werken aan een jailbreak voor iOS 5.1 op apparaten met een Apple A5-processor.

Dit schrijft pod2g in een tweet. De hacker laat weten op dit moment te werken aan het omzeilen van de 'address space layout randomization' (ASLR) tijdens het opstarten van iOS 5.1. ASLR is een beveiligingstechniek die Apple in iOS 4.3 heeft geïntroduceerd. De technologie zorgt ervoor dat belangrijke datagebieden niet langer op vaste posities worden opgeslagen. ASLR maakt het voor hackers moeilijker een succesvolle jailbreak uit te voeren.

Hackers tonen jailbreak op iOS 5.1

Toegevoegd op 18 maart 2012

Verschillende hackers hebben sinds de lancering van iOS 5.1 een jailbreak voor het nieuwe besturingssysteem gedemonstreerd. De hacker Stefan Essen, ook bekend als @iOn1c, heeft een aantal foto's vrijgegeven waarop een iPad 2 met iOS 5.1 voorzien is van een jailbreak.

Met de foto's bewijst Esser dat hij beschikt over exploits om een untethered jailbreak te maken. Op de video's is onder andere te zien dat de Cydia Store op iOS 5.1 gebruikt kan worden. Ook is duidelijk te zien dat de Cydia Store het apparaat herkend als een iPad 2 WiFi met iOS 5.1.

Ook heeft Esser inmiddels een video vrijgegeven waarin hij laat zien dat zijn jailbreak voor iOS 5.1 op de derde generatie iPad untethered is.

[youtube]4tKsQ7JwXTY[/youtube]

Daarnaast heeft MuscleNerd via Twitter bekend gemaakt dat hij de derde generatie iPad heeft voorzien van een jailbreak. De hacker heeft twee foto's vrijgegeven, waarop te zien is hoe hij op root-niveau toegang heeft tot de iPad en de Cydia Store kan gebruiken.

MuscleNerd geeft aan dat de foto's bewijzen dat hij de eerste stappen heeft gezet in het ontwikkelen van een jailbreak voor de derde generatie iPad. De jailbreak zou echter nog veel werk vereisen voordat deze vrijgegeven kan worden. Een datum waarop de jailbreak wordt gelanceerd geeft MuscleNerd dan ook niet.

i0n1c en MuscleNerd zijn overigens niet de enige die werken aan een jailbreak op de derde generatie iPad. Ook @chpwn heeft via Twitter bekend gemaakt in samenwerking met @phoenixdev de nieuwe iPad te hebben gejailbreakt. De hacker geeft aan hierbij een andere methode te hebben gebruikt dan MuscleNerd. @chpwn heeft drie foto's vrijgegeven van de jailbreak.

Het is niet duidelijk of de jailbreaks van MuscleNerd en chpwn, net als die van Esser, untethered zijn.

0 Reactie(s) op: Jailbreak iOS 5.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.