Jailbreak iOS 4.3.1

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 april 2011 12:29

iPad

Wil jij iOS 4.3.1 jailbreaken? In dit artikel kan je alle informatie vinden over een iOS 4.3.1 jailbreak. Zo kun je lezen over de verschillende tools die je kunt gebruiken, dingen waar je op moet letten en het laatste nieuws over de jailbreak voor de iPad 2! Check dus regelmatig dit artikel om op de hoogte te blijven van het laatste jailbreaknieuws.

Wil je weten wat jailbreaken nou eigenlijk is? Kijk dan hier.

Jailbreaken in combinatie met ultrasn0w

Toegevoegd op 5 april 2011

Redsn0w 0.9.6 rc9 is niet geschikt voor mensen die gebruik maken van een unlock zoals ultrasn0w. In dit geval kun je binnenkort gebruik maken van PwnageTool 4.3 voor de Mac of Sn0wbreeze 2.5 voor Windows. Let wel op! Het iPhone Dev team waarschuwt dat ultrasn0w eerst een update nodig heeft. Ben je afhankelijk van ultrasn0w? Jailbreak dan dus nog niet!!

Het verschil tussen redsn0w 0.9.6 rc9 en PwnageTool 4.3/Sn0wbreeze 2.5 is dat de laatst de mogelijkheid bieden om een custom firmware te maken. Hierdoor is het mogelijk om een iPhone te jailbreaken zonder dat de baseband vervangen wordt. Dit is van belang aangezien ultrasn0w alleen geschikt is voor een aantal versies van de baseband. Door de baseband te updaten kan het zijn dat je de iPhone voorgoed niet meer kunt unlocken. via tools als ultrasn0w.

Redsn0w 0.9.6 rc9 biedt niet de mogelijkheid om een custom firmware te maken, waardoor de baseband geüpdatet wordt. Vandaar dat redsn0w 0.9.6 rc9 ongeschikt is voor mensen die afhankelijk zijn van ultrasn0w. Kijk hier dus mee uit!

iPhone Dev Team geeft iOS 4.3.1 jailbreak vrij

Zit jij te wachten op een jailbreak voor iOS 4.3.1? Goed nieuws! Het iPhone Dev Team heeft redsn0w 0.9.6 rc9 uitgebracht voor zowel Windows als Mac OS X. De jailbreak is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, iPad 1 en 2e generatie Apple TV.

De iPad 2 wordt dus niet ondersteund, wat te danken is aan de extra beveiligingen waarmee Apple de nieuwe iPad heeft voorzien. Daarnaast is redsn0w 0.9.6 rc9 niet geschikt voor ultrasn0w, een tool waarmee de simlock van een iPhone gehaald kan worden.

Redsn0w 0.9.6 rc9 maakt gebruik van de bootrom-exploit die eerder door George Hotz of geohot is gevonden in de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, iPad 1 en 2e generatie Apple TV. Deze is gecombineerd met de exploit van Stefan Esser of i0n1c, die de jailbreak untethered maakt. Aangezien de gebruikte bootrom-exploit niet geschikt is voor de iPad 2 is de redsn0w 0.9.6 rc9 dat dus ook niet.

Wil je aan de slag met redsn0w 0.9.6 rc9? Kijk dan op het blog van het iPhone Dev Team voor uitgebreide instructies.

iPhone Dev Team test untethered iOS 4.3.1 jailbreak

Toegevoegd op 31 maart 2011

Stefan Esser heeft zijn exploit vrijgegeven aan het iPhone Dev Team. Het hackersteam is nu bezig met het betatesten van de untethered jailbreak.

Esser geeft aan dat het nu aan het iPhone Dev Team is om te beslissen of zij de jailbreak openbaar maken. De ontwikkelaar wil zich verder niet bezig houden met de ontwikkeling van een jailbreaktool op basis van de exploit.

Daarnaast geeft de ontwikkelaar via zijn Twitter-account aan dat de exploit niet zal helpen bij het jailbreaken van de iPad 2.

Stefan Esser toont untethered jailbreak voor iOS 4.3.1

Toegevoegd op 29 maart 2011

Stefan Esser, ook bekend als i0n1c, heeft bekend gemaakt dat de exploit die hij eerder bekend maakte ook in iOS 4.3.1 aanwezig is. De ontwikkelaars heeft een video geplaats waarin een gehackte iPod touch 4G met iOS 4.3.1 te zien is. Het lijkt er hierdoor op dat een jailbreak voor de nieuwe versie van het nieuwe besturingssysteem binnenkort zal verschijnen.

De exploit van i0n1c is een userland-exploit die gecombineerd kan worden met limera1n, de bootrom-exploit die geschikt is voor de iPhone 3GS, iPhone 4, derde en vierde generatie iPod touch, de eerste generatie iPad en tweede generatie Apple TV. De userland-exploit kan daarnaast ook gecombineerd worden voor een bootrom-exploit voor de iPad 2, maar deze is helaas nog niet beschikbaar.

Stefan Esser benadrukt overigens dat hij geen uitspraken doet over de datum waarop de jailbreak beschikbaar zal zijn. Via Twitter laat hij alleen los dat de jailbreak eerst volledig ontwikkeld moet zijn.

De video van i0n1c met een untethered jailbreak voor iOS 4.3.1

Hebben wij een nieuwsje gemist dat volgens jou echt in dit artikel thuis hoort? Laat het ons weten via de comments!

0 Reactie(s) op: Jailbreak iOS 4.3.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.