iWork-documenten beschermen met een wachtwoord

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 10 maart 2014 10:03

How To

De iWork-apps kunnen niet precies hetzelfde als de Microsoft Office-programma's, maar je kunt er wel degelijk professionele documenten mee maken. Één groot nadeel was lange tijd dat je de documenten niet kon beschermen met een wachtwoord. Dat is nu voorbij.

Wachtwoorden

Begin dit jaar heeft Apple de mogelijkheid tot het instellen van wachtwoorden toegepast op iWork voor alle platformen. Dat betekent dus dat het niet uitmaakt of je werkt vanaf je iPhone of iPad, je Mac of vanuit je browser, overal waar je werkt met iWork kun je een wachtwoord instellen en dat is natuurlijk wel zo veilig. Wij leggen je uit hoe.

Wachtwoord instellen

We zouden je natuurlijk per afzonderlijk platform kunnen uitleggen hoe je een wachtwoord instelt, maar Apple zou Apple niet zijn als de methode niet voor alle platformen hetzelfde zou zijn. We leggen in dit artikel uit hoe je een wachtwoord instelt in bijvoorbeeld Pages voor iCloud. De methode is dus hetzelfde voor alle iWork-programma's, op alle platformen.

Log in op iCloud en klik op Pages. Open vervolgens het document dat je wilt beveiligen met een wachtwoord (dat kan natuurlijk ook gewoon een nieuw document zijn). Klik nu rechtsboven op het picogram met de waterpomptang en vervolgens op Settings in het menu dat uitklapt (het enige verschil is hier dat iWork voor iCloud in het Engels is, dus in de andere apps zoek je naar de optie Instellingen.

Klik nu op de optie Set password. Typ vervolgens twee keer het gewenste wachtwoord in en daarna een hulpvraag, waarna je klikt op Set password. Het document zal nu met een wachtwoord zijn beveiligd.

Je kunt nu eindelijk een wachtwoord instellen in iWork.

Het kan natuurlijk zijn dat je een document met een wachtwoord hebt beveiligd, en later besluit dat je dit wachtwoord toch wilt wijzigen / verwijderen. Dat kan gelukkig ook. Klik op Settings / Set password. Typ bij Old password nu het wachtwoord in dat je hebt ingesteld. Je kunt nu vervolgens een nieuw wachtwoord opgeven en klikken op Change password, of je klikt op Remove password om het wachtwoord helemaal te verwijderen.

Met één druk op de knop kun je het wachtwoord ook wijzigen of verwijderen.

0 Reactie(s) op: iWork-documenten beschermen met een wachtwoord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.