iWatch merknaam registratie moeilijk verhaal voor Apple in China

Door: matthijs-van-den-broek | 05 juli 2013 07:50

Apple Watch

Dat Apple de merknaam van iWatch aan het registreren is , wisten we al. Dat het een moeilijk verhaal gaat worden, dat bleek gisteren.

In meerdere landen ter wereld is Apple de merknaam voor de iWatch aan het registeren. De iWatch, een van de meest geruchtmakende producten van de laatste tijd waar Apple tot nu toe helemaal niets officieel over heeft losgelaten, wordt een slim horloge dat gekoppeld is aan iOS apparaten.

Apple heeft onder anderen in Mexico en Taiwan het merkenrecht op de iWatch aangevraagd. En nu er dus op meerdere plekken ter wereld registraties worden gedaan, lijkt de komst van de iWatch toch wel bijna zeker. Dat is goed nieuws natuurlijk. Maar er zijn kapers op de kust die het Apple heel moeilijk gaan maken succesvol te zijn met dit nieuwe product waar veel van wordt verwacht.

In thuisland VS heeft een bedrijf dat een smartwatch wilde maken de naam iWatch al in handen, meldt NU.nl. In het Verenigd Koninkrijk is de naam in handen van een bedrijf achter een app die de gebruiker in de gaten houdt.

9 aanvragen

The Next Web meldt op basis van bronnen uit China dat er in dat land alleen al op dit moment 9 aanvragen liggen voor het registreren van de merknaam iWatch. Dan hebben we het over het aantal tot nu toe bekende registraties, dikke kans dat het er nog veel meer zijn. Voor Apple is het, wil het de iWatch wereldwijd lanceren, van immens belang om ook en juist China te kunnen bedienen: China is een markt waar Apple strategisch een wereld te winnen heeft en het is de belangrijkste markt naast de Amerikaanse thuismarkt. Veel van de registraties zijn nog niet goedgekeurd.

iWatching

Een belangrijke hobbel lijkt de merknaam iWatching te zijn, dat recht ligt bij een Taiwanees bedrijf, dat in hetzelfde vaarwater zit als Apple en actief is op de computermarkt.

Schikken

Apple vocht in het verleden meerdere juridische oorlogen om merknamen uiteindelijk te mogen voeren. Zoals het er nu naar uitziet zal het bedrijf stevig in de buidel moeten gaan tasten om alle rechtzaken te financieren en eventueel schikkingen te treffen met bedrijven die meer recht lijken te hebben op het voeren van de naam iWatch.

Uiteindelijk zal het Apple vast lukken; met veel geld kun je heel veel dingen kopen.

0 Reactie(s) op: iWatch merknaam registratie moeilijk verhaal voor Apple in China

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.