iWatch: het laatste nieuws

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 18 juli 2013 15:46

Apple Watch

Apple werkt volgens geruchten aan de iWatch, een horloge die je met je iPhone, iPod touch of iPad kan verbinden. In dit artikel houden wij je volledig op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste geruchten over de iWatch.

Apple wil mogelijk medische sensoren verwerken in iWatch

toegevoegd op 18 juli 2013

Volgens 9to5mac zou Apple zijn begonnen met het inhuren van experts op het gebied van medische accessoires. Onder de expers zouden onder andere experts op het gebied van bloedvaten en glucose zijn. Dit wekt het vermoeden dat Apple de langverwachte iWatch medische toepassingen mee wil geven.

Apple werft agressief personeel om iWatch op tijd te lanceren

Toegevoegd op 15 juli 2013

Apple is agressief personeel aan het werven om de iWatch sneller af te krijgen. Want het gaat niet snel genoeg, de hete adem van aandeelhouders wordt in de nek gevoeld, daar in Cupertino.

Apple werkt volgens geruchten aan de iWatch, een horloge dat je met je iPhone, iPod touch of iPad kan verbinden. De iWatch zou het eerste echt nieuwe apparaat zijn dat Apple op de markt brengt sinds het overlijden van Steve Jobs.

Tim Cook

Het 'spannende' aan het apparaat is dat er geen enkele formele aanwijzing is dát het product er ook daadwerkelijk gaat komen. In een artikel op CNBC wordt gesteld dat Tim Cook alsnog kan besluiten het product niet te lanceren. Dat lijkt hoogst onwaarschijnlijk, al is het maar vanwege de hoeveelheid patentaanvragen die Apple wereldwijd voor de iWatch heeft ingediend.

Lees de rest van het artikel...

iWatch merknaam registratie moeilijk verhaal voor Apple in China

Toegevoegd op 5 juli 2013

Dat Apple de merknaam van iWatch aan het registreren is , wisten we al. Dat het een moeilijk verhaal gaat worden, dat bleek gisteren.

In meerdere landen ter wereld is Apple de merknaam voor de iWatch aan het registeren. De iWatch, een van de meest geruchtmakende producten van de laatste tijd waar Apple tot nu toe helemaal niets officieel over heeft losgelaten, wordt een slim horloge dat gekoppeld is aan iOS apparaten.

Apple heeft onder anderen in Mexico en Taiwan het merkenrecht op de iWatch aangevraagd. En nu er dus op meerdere plekken ter wereld registraties worden gedaan, lijkt de komst van de iWatch toch wel bijna zeker. Dat is goed nieuws natuurlijk. Maar er zijn kapers op de kust die het Apple heel moeilijk gaan maken succesvol te zijn met dit nieuwe product waar veel van wordt verwacht.

Lees de rest van het artikel...

Tim Cook: 'Google Glass wordt geen succes'

Toegevoegd op 29 mei 2013

Apple-baas Tim Cook gelooft niet dat de Glass-bril van Google een groot succes wordt. Dat er een markt is voor draagbare gadgets staat volgens hem echter buiten kijf, waarmee Cook lijkt te wijzen op de aankomende iWatch.

"Glass zal interessant zijn voor bepaalde mensen, maar een groot publiek zal het niet aantrekken", vertelt Cook tijdens de D11-conferentie van AllThingsD. De CEO ziet naar eigen zeggen meer toekomst in eenvoudigere draagbare gadgets, waarbij hij specifiek de horloge-achtige Fuleband van Nike noemt.

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een Apple-horloge. Deze iWatch zal volgens de laatste geruchten over een 1,5 inch-beeldscherm beschikken en in 2014 op de markt komen. Het apparaat zal kunnen communiceren met de iPhone, waardoor berichten en e-mails op het horloge gelezen kunnen worden.

'iWatch pas in 2014 in de winkels'

Toegevoegd op 24 mei 2013

Een analist, die doorgaans vaker raak schiet als het gaat over de momenten waarop Apple nieuwe hardware lanceert, stelt dat de langverwachte iWatch pas in 2014 komt.

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo denkt dat de "vertraging" (Apple heeft nog nooit officieel iets gezegd over het al dan niet verschijnen van een smartwatch) komt door zowel hardware- als software-problemen en dat om die reden de iWatch pas in de tweede helft van 2014 te verwachten is.

Lees de rest van het artikel...

'Apple iWatch krijgt 1,5 inch-scherm'

Toegevoegd op 21 mei 2013

Apple zal de langverwachte iWatch voorzien van een 1,5 inch-beeldscherm. Dat schrijft het Taiwanese Economic Times op basis van anonieme bronnen. Het oled-scherm wordt ontwikkeld door RitFast.

Aanvankelijk zou Apple een 1,8 inch-scherm voor zijn smartwatch op het oog hebben, maar uit een praktijktest zou zijn gebleken dat dit te groot was voor veel mensen. Het scherm wordt volgens de bronnen ontwikkeld door RitFast, een samenwerkingsverband tussen Ritek en YoungFast.

In een ander artikel wist de Economic Times deze week nog meer geruchten over de iWatch te melden. Zo zou fabrikant Foxconn inmiddels een bestelling hebben ontvangen voor de productie van 1000 iWatch-exemplaren. Vermoedelijk gaat het hier om een test-zending voor Apple.

Als de iWatch zich momenteel nog in de testfase bevindt, zou een lancering van de gadget nog enige tijd op zich kunnen laten wachten. Geruchten gaan wel dat Apple de accessoire nog dit jaar wil introduceren.

'Evenveel interesse in iWatch als in eerste iPad'

Toegevoegd op 22 april 2013

Onderzoeksbureau ChangeWave onderzocht de interesse van consumenten in de iWatch en concludeert dat evenveel consumenten van plan zijn een iWatch te kopen als er destijds voornemens waren een iPad 1 aan te schaffen.

Van de ondervraagden zegt 19 procent "very" of "somewhat" geïnteresseerd te zijn de iWatch aan te kopen. Bij ChangeWave deden ze eerder vooronderzoek naar de koopintentie van consumenten aan de vooravond van grote productlanceringen van Apple.

Lees de rest van het artikel...

Ook Microsoft aan de slag met smartwatch

Toegevoegd op 15 april 2013

Niet alleen Apple, Samsung, Google, LG en Sony zijn er mee bezig: ook Microsoft betreedt de arena van de smartwatch. Dat melden bronnen bij Aziatische toeleveranciers aan de online Wall Street Journal.

Microsoft is dus niet de eerste, maar zal ook zeker niet het laatste hardware- of technologiebedrijf zijn dat zich gaat richten op de markt voor "wearable computing".

Het apparaat van Google, dat naar verwachting gezien moet worden als een meer mainstream oplossing voor het inhaken op de trend van draagbare gadgets dan Google Glass, zou draaien op Android, meer weten we daar nog niet van.

Apple heeft ook nog niets officieel aangekondigd, maar er is inmiddels wel zoveel materiaal uitgelekt dat we mogen concluderen dat een lancering vanuit Cupertino in ieder geval aanstaande is.

Het is een duidelijke rat race: alles wat zich technologiebedrijf noemt zal een dezer dagen instappen. Helemaal als zo meteen de eerste smartwatches door een groot publiek gebruikt gaan worden. Boeiend om over na te denken is natuurlijk: gaat Apple de eerste zijn? Gaat het bedrijf dan wederom het voordeel hebben wat het ook heeft genoten bij de lancering van de iPod, iPad en iPhone?

Is dit hoe de iWatch er uitziet?

Toegevoegd op 11 april 2013

Er gaan al maanden wilde geruchten over de komst van een smartwatch van Apple. Het lijkt er dan ook sterk op dat het enkel nog een kwestie van tijd is voordat we met dit nieuwe speeltje aan de slag kunnen.

Hoe de iWatch er precies gaat uitzien en welke functies het apparaat zal vervullen, is nog volstrekt onduidelijk. Wij kwamen echter onderstaande conceptafbeelding tegen, welke in onze ogen zeker een aantal interessante eigenschappen heeft. Zo zitten er twee camera's op het horloge, een fysieke thuisknop en een aansluiting voor de koptelefoon. Wat denk jij? Is dit wat jij graag terugziet in het Apple-horloge?

'Ook Google werkt aan smartwatch'

Toegevoegd op 22 maart 2013

Naast Apple en Samsung, werkt ook Google aan een eigen smartwatch. Dat meldt de Financial Times vrijdag op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de plannen rond het Android-horloge.

Het apparaat, dat naar verwachting gezien moet worden als een meer mainstream oplossing voor het inhaken op de trend van draagbare gadgets dan Google Glass, zou draaien op Android.

En verder... is er op dit moment nog niet zoveel bekend over dit Google-horloge. Wel duidelijk, volgens de bronnen die dit melden aan de FT (via The Verge), is dat het project onder leiding staat van Google's Android-unit, en niet uit de koker komt van het X Lab, dat aan de wieg staat van Google Glass.

Apple iWatch

Google is hiermee de zoveelste grote speler die zich op de markt van de draagbare gadgets gaat begeven, en dan specifiek op die van de connected horloges. Samsung maakte vorige week bekend zich op diezelfde markt te willen gaan storten, Apple is vermoedelijk al langere tijd bezig met plannen rondom de iWatch.

Samsung wil Apple aftroeven met smartwatch

Toegevoegd op 19 maart 2013

Samsung werkt achter de schermen druk aan een zogenoemde smartwatch. Dat bevestigt Lee Young Hee, topman van Samsung Mobile, dinsdag in een interview met Bloomberg. Met het horloge lijkt de Galaxy-maker de concurrentie aan te willen gaan met Apple's iWatch.

"Wij zijn al erg lang bezig met de ontwikkeling van dit horloge", zegt Lee Young Hee tegenover het persbureau. "We werken momenteel hard om het klaar te krijgen voor een lancering. We hebben verschillende producten in ontwikkeling voor de toekomst, en dit horloge is daar zeker een van."

Apple iWatch

Met een dergelijk horloge lijkt Samsung te willen gaan concurreren met de iWatch. Hoewel Apple zijn smartwatch nog altijd niet officieel heeft aangekondigd, gaan hier al wel enkele maanden hardnekkige geruchten over rond. Net als de iWatch zal ook het horloge van Samsung vermoedelijk gekoppeld kunnen worden aan een smartphone, en in staat zijn om gesprekken aan te nemen, e-mail te lezen en muziek te luisteren.

Wanneer Samsung zijn horloge op de markt wil brengen is nog onduidelijk. Ook over een prijsniveau en specifieke functies wist Lee Young Hee geen informatie te geven. Het is overigens niet het eerste horloge waar Samsung mee op de proppen komt, in 2009 verscheen namelijk al een standalone telefoonhorloge van de fabrikant.

'Apple lanceert iWatch in 2013'

Toegevoegd op 4 maart 2013

Apple zal de iWatch binnen 9 maanden lanceren. Dat meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van anonieme bronnen. Geruchten over de smartwatch gaan al weken rond, en het moet de nieuwe gadgethit van de iPhone-maker worden.

"Apple zal het apparaat al dit jaar introduceren", zegt een van de bronnen tegenover Bloomberg. "Apple heeft op zijn minst 79 patenten vastgelegd waarin het woord 'pols' genoemd wordt." Een van deze patenten zou betrekking hebben op een horloge met een flexibel scherm. Doordat het apparaat op een volledige versie van iOS draait, zou Apple momenteel vooral problemen ondervinden met de batterijduur van de iWatch.

Horlogemarkt

De iWatch zal voor Apple de volgende hit moeten opleveren na de introductie van de iPad in 2010. Echter verwacht Bloomberg dat de gadget ook een breder effect zal hebben op de gehele horlogemarkt. "De horlogemarkt gaat momenteel door eenzelfde dal als de markt voor mobiele telefoons voorafgaand aan de introductie van de iPhone", aldus Bloomberg.

De bronnen lijken eerdere geruchten over de iWatch te bevestigen. Zo zal de gadget het mogelijk maken om telefoongesprekken aan te nemen, routebeschrijvingen te krijgen en berichten te lezen. Ook houdt het slimme Apple-horloge informatie bij over de hartslag en is er een stappenteller aanwezig.

Apple vraagt rechten iWatch aan

Toegevoegd op 21 februari 2013

Apple lijkt de rechten voor zijn aankomende iWatch te hebben vastgelegd. Website Appleinsider.com heeft ontdekt dat Apple een patentaanvraag heeft ingediend voor een horloge met flexibel scherm dat om de pols gedragen kan worden.

De opgegraven patentaanvraag is de zoveelste indicatie dat Apple een smartwatch in ontwikkeling heeft. Appleinsider.com claimt dat de aanvraag al in augustus 2011 was ingediend, maar dat het document onlangs op punten is aangepast.

In de aanvraag omschrijft Apple een gadget die om de pols 'geslagen' kan worden, waarbij de hele band van een buigbaar beeldscherm is voorzien. Doordat het klikmechanisme zich aanpast aan de pols, zou het apparaat op iedere pols stevig blijven zitten.

Koppelen met iPhone

Het horloge waar Apple over spreekt kan gekoppeld worden aan een iPhone via Bluetooth en beschikt over een ingebouwde wifi-module. Via het touchscreen zou de gebruiker onder meer muziek kunnen aansturen, e-mails kunnen lezen en de belgeschiedenis kunnen inzien.

Geruchten over de iWatch gaan al weken rond. Naast Apple zouden ook concurrenten, waaronder Samsung, op korte termijn een smartwatch willen introduceren. Geen van de fabrikanten heeft echter al een dergelijk product aangekondigd.

'Zo'n 100 ontwerpers werken aan Apple's iWatch'

Toegevoegd op 13 februari 2013

Apple heeft naar verluidt zo'n honderd productontwerpers op de iWatch gezet. Dat schrijft Bloomberg woensdag op basis van twee anonieme bronnen. De laatste weken duiken er steeds meer geruchten op over het vermeende smart-horloge van Apple.

Het team productontwerpers is volgens de bronnen het afgelopen jaar explosief gegroeid. Onder het kopje 'designers' schaart men echter ook marketingmanagers, softwareprogrammeurs en hardware-deskundigen. Het gaat hierbij om voornamelijk mensen die eerder ook gewerkt hebben aan de iPhone en iPad.

De sterke groei van het team lijkt erop te wijzen dat Apple de iWatch niet langer als een experiment ziet, maar dat er hard gewerkt wordt aan een gadget die moet worden klaargestoomd voor massaproductie. Het gaat volgens de bronnen van Bloomberg om een "computerachtig apparaat dat om de pols gedragen kan worden".

iWatch met iOS

Eerder deze week doken er ook al geruchten op over de iWatch. Zo zou deze smartwatch op het iOS-besturingssysteem draaien en werkt het nauw samen met iCloud. Daarbij moet het horloge enkele functies overnemen die nu worden gebruikt op de iPhone en iPad. Zo zou het onder meer mogelijk moeten zijn om e-mail te lezen en te zien welke telefoongesprekken er binnenkomen.

Mogelijk ondersteunt het apparaatje ook spraakassistent Siri en kan het wandelaars van real-time routeinformatie voorzien. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de iWatch wil gaan introduceren.

'Apple ontwikkelt iWatch-horloge met iOS'

Toegevoegd op 11 februari 2013

Apple is momenteel bezig met de ontwikkeling van de iWatch, een eigen polshorloge dat op het iOS-besturingssysteem draait. Dat claimen althans diverse bronnen tegenover de Wall Street Journal en de New York Times.

De iWatch staat volgens de bronnen in verbinding met iCloud en kan communiceren met andere Apple-apparaten. Hierdoor krijgt men op het horloge onder meer een melding te zien wanneer er een telefoongesprek binnenkomt op de iPhone, kan er e-mail geopend worden en wordt het laatste nieuws weergegeven.

Gebogen glas

De Amerikaanse media baseren zich onder meer op bronnen bij fabrikant Foxconn en medewerkers van Apple's hoofdkantoor in Cupertino. De New York Times meldt dat Apple voor het horloge gebruik maakt van gebogen glas, zodat het scherm meebuigt met de ronding van de pols.

Veel details worden er nog niet over het Apple-horloge bekend. Wel zou de nieuwe gadget dus op het iOS-besturingssysteem draaien. Mogelijk ondersteunt het apparaatje ook spraakassistent Siri en kan het wandelaars van real-time routeinformatie voorzien. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de iWatch wil gaan introduceren.

Apple en Intel werken aan slim horloge met Bluetooth-chip

Toegevoegd op 30 december 2012

Apple en Intel werken aan een slim horloge die kan worden verbonden met je iPhone, iPod touch of iPad. Het horloge maakt verbinding met apparaten via Bluetooth.

Bronnen van het Chinese TGbus.com melden dat Apple en Intel op dit moment gezamenlijk het horloge ontwikkelen. De ontwikkeling van het slimme horloge zou op schema voor een lancering in de eerste helft van 2013. Het horloge is volgens de bronnen voorzien van een 1,5 inch OLED-scherm met een glaspaneel met een 'idiumtinoxide'-coating. Het scherm wordt volgens de bronnen gemaakt door de Taiwanese schermfabrikant RiTdisplay.

Pebble horloge

Het horloge lijkt veel op het Pebble horloge, waarvoor de ontwikkelaar via een Kickstart-project maar liefst 10 miljoen dollar wist te verzamelen van 70.000 donateurs. Dit project geeft dus duidelijk aan dat er vraag is naar een slim horloge dat verbinding kan leggen met iOS-apparaten.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat Apple werkt aan een slim horloge. Zo ging eind vorig jaar het gerucht dat Apple werkt aan een iPod die je op je arm kan dragen. Dit apparaat zou zien voorzien van gebogen glas, waardoor het apparaat goed aansluit op je pols. Accessoiremaker Incipio lanceerde in 2010 al een beschermhoes die van de iPod nano een horloge maakt. Ook Lunatik verkoopt accessoire waarmee de iPod nano kan worden omgetoverd tot horloge.

Via TheNextWeb

3 Reactie(s) op: iWatch: het laatste nieuws

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 november 2013 20:19 Anoniem
  is die al uit??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 januari 2014 19:47 Anoniem
  en als je geen i phone hebt kan je dan ook op internet omdat er staat dat je het met je i phone moet verbinden en waneer komt hy uit
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 september 2014 23:00 Anoniem
  begin 2015 vertelde apple
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.