iTunes Store en App Store krijgen dit jaar een nieuw design

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 februari 2012 16:40

Mac

Zowel de iTunes Store als Apple Store krijgt dit jaar een nieuw design. Het is de eerste keer sinds eind 2009 dat Apple het ontwerp van de iTunes Store wijzigt. Het nieuwe design moet eenvoudiger en gebruiksvriendelijker worden.

Dit schrijft 9to5Mac. Bij de laatste designwisseling die Apple in de iTunes Store doorvoerde stapte het bedrijf van een design waarbij de nadruk lag op de kleur blauw, over naar een eenvoudiger te gebruiken ontwerp waarbij de kleur wit nadrukkelijk aanwezig is.

Efficiënter content zoeken

Het nieuwe design moet de gebruiksvriendelijkheid van de iTunes Store en App Store vergroten. Gebruikers moeten in de nieuwe App Store niet alleen sneller, maar ook efficiënter content kunnen vinden. Ook zou Apple in de iTunes Store meer interactieve elementen willen verwerken.

Het updaten van de iTunes Store zou voor Apple een hoge prioriteit hebben, aangezien het nieuwe design de online muziekwinkel moet helpen de strijd aan te gaan met concurrenten. Denk hierbij aan Spotify of de MP3 Store van Amazon.

iTunes-applicatie

De iTunes Store is op de Mac en PC beschikbaar via de iTunes-applicatie. Het is nog onduidelijk ook de iTunes-applicatie in een nieuwe variant beschikbaar zal zijn, of dat Apple alleen de iTunes Store binnen deze applicatie een update geeft.

0 Reactie(s) op: iTunes Store en App Store krijgen dit jaar een nieuw design

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.