iTunes Match in Nederland beschikbaar

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 januari 2012 12:24

Nieuws

Apple heeft iTunes Match vrijgegeven in Nederland. De dienst is al langer in andere Europese landen zoals België beschikbaar. Door de overeenkomst die Apple onlangs met de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft gesloten kunnen nu ook wij gebruik maken van de muziekdienst.

iPhoneclub merkt op dat de iTunes-voorwaarden kort voor de lancering van iTunes Match in Nederland zijn aangepast. In deze voorwaarden stelt Apple specifiek dat het gebruik van iTunes Match alleen is toegestaan in combinatie met 'rechtmatig verkregen content'. Het is dus niet toegestaan muziek uit illegale bronnen te uploaden naar iTunes Match.

Met iTunes Match kun je je muziekbibliotheek in de cloud opslaan. Dit heeft als voordeel dat de muziek voortaan via het internet op de iPhone, iPod, iPad, Mac OS X of Windows-machines beluisterd kan worden. Het is dus niet langer noodzakelijk opslagruimte te reserveren voor de opslag van muziek. Wel stijgt je dataverbruik door het beluisteren muziek via iTunes Match flink. Voor 24,99 euro per jaar kun je in totaal 25,000 nummers in iTunes Match opslaan.

Bij het uploaden van muziek controleert iTunes Match automatisch of een nummer al aanwezig is op haar servers. Zo niet, dan wordt het nummer alsnog geupload. Alle muziek wordt opgeslagen in 256 kbps AAC, zonder DRM. Via het tabblad 'iTunes Match'. Je kunt via iTunes een abonnement afsluiten op iTunes Match.

0 Reactie(s) op: iTunes Match in Nederland beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.