iTunes Match censureert scheldwoorden in muzieknummers

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 februari 2012 18:19

Nieuws

Bij het uploaden van je muziekbibliotheek naar iTunes Match worden alleen de nummers geüpload die nog niet op de server aanwezig zijn. Dit blijkt echter niet geheel vlekkeloos te gaan. Muzieknummers met scheldwoorden worden in sommige gevallen vervangen voor opgeschoonde versies.

Het lijkt erop dat iTunes Match niet het onderscheid kan maken tussen een expliciete en een nette versie van een nummer. Mogelijk wordt het probleem veroorzaakt doordat de originele en opgeschoonde variant op relatief weinig punten van elkaar verschillen.

Geen workaround

Cult of Mac ontdekte het probleem. Een lezer van 9to5Mac claimt een mail te hebben gestuurd naar Eddy Cue, Senior Vice President van Apple's Internet Software and Services-afdeling. Eén van Cue's technici zou in een reactie hebben geschreven dat Apple het probleem momenteel onderzoekt en werkt aan een oplossing.

De engineer stelt dat er op dit moment helaas geen workaround beschikbaar is. Tot Apple met een oplossing komt zullen iTunes Match-gebruikers dus genoegen moeten nemen met de opgeschoonde versie van sommige muzieknummers.

0 Reactie(s) op: iTunes Match censureert scheldwoorden in muzieknummers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.