iTunes en Safari worden mogelijk samengevoegd

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 januari 2011 12:00

iPad

Apple wilt iTunes gaan verwerken in Safari. Hierbij wordt iTunes in een webbased versie aangeboden. De samengevoegde versie van iTunes en Safari zou in herfst van 2011 op een evenement worden geïntroduceerd. Dit meldt Three Guys And A Podcast (T-GAAP) op basis van een bron waar verder weinig over bekend is.

Voor de samenvoeging gaat Apple volgens T-GAAP technologie van Lala gebruiken, een bedrijf dat zich richt op het streamen van muziek. Lala werd in december 2009 overgenomen door Apple. Uiteindelijk zou de dienst in een webbased versie beschikbaar moeten worden, waardoor muziek altijd en overal beschikbaar is. iTunes is hierdoor niet langer gekoppeld aan een computer en content wordt over het internet aangeleverd. Om dit mogelijk te maken gaat Apple mogelijk haar nieuwe datacenter in Maiden, North Carolina inzetten. Al eerder gingen er geruchten dat Apple met dit datacenter een streaming muziekdienst wilde opzetten.

Een belangrijk punt voor Apple bij de integratie van iTunes in Safari is dat dit het marktaandeel van Safari op met name de PC behoorlijk kan uitbreiden. Volgens T-GAAP wordt iTunes alleen nog beschikbaar via Safari, waardoor iedere iPad-, iPhone- of iPod-gebruikers Safari zou moeten downloaden. Dit terwijl het marktaandeel van Safari momenteel beperkt is.

0 Reactie(s) op: iTunes en Safari worden mogelijk samengevoegd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.