iTunes-controller: Bowtie 1.3.1

Door: Dirk Schoofs | 12 juli 2011 12:15

Review

De Mac-gebruiker die gruwt van de interface van iTunes, neemt zijn toevlucht tot lichtgewicht controllers. De geminimaliseerde iTunes-speler schiet immers ook tekort. Bowtie is zo'n bescheiden, superhandige controller die het niet alleen van zijn looks moet hebben, maar ook van zijn functionaliteit.

Na de installatie (kan ook via de Mac App Store) herkent u de aanwezigheid van deze controller-met-strikje aan het nieuwe icoon in de menubalk aan de bovenzijde van het scherm en aan een klein vierkant op het bureaublad, de zogenaamde Bowlet. Deze Bowlet zal, zolang Bowtie actief is, altijd bovenop de vensters van andere programma's blijven staan. In de Voorkeuren, die u bereikt via de knop in de menubalk, stelt u in of Bowtie vanzelf start bij het opstarten van de Mac. Ook geeft u aan of de Bowlet zich als normaal venster gedraagt of altijd op de voorgrond blijft staan. Nadat u een afspeellijst of een album hebt gestart in iTunes, verbergt u het venster van de iTunes-speler met de oranje knop. Vanaf dan neemt Bowtie de controle over. In de Bowlet verschijnt de naam van het lied, het album en de artiest. Verder kunt u nog sterren toekennen en gebruikmaken van de knoppen Afspelen/Pauze, Volgend nummer en Vorig nummer. Wanneer u dubbelklikt op Bowtie krijgt u de cover­illustratie te zien, als u tenminste deze plaatjes in de iTunes-bibliotheek hebt geladen.

Links de 'voorkant' van Bowtie met de controleknoppen, rechts de achterkant met de coverillustratie.

Thema's en Last.FM

Via de menuknop u komt bij de Shortcuts waar u een heleboel toetscombinaties kunt vastleggen om Bowlet te tonen en verbergen, het volume te besturen, tracks te selecteren, beoordelingen toe te voegen enzovoort. Bowtie komt bovendien met thema's, u kunt het aanbod aanzienlijk uitbreiden via de knop More themes. Bij sommige thema's gaat het trouwens niet alleen om cosmetische aanpassingen. De besturing werkt dan ook iets anders dan bij de standaardthema's. De thema's bestaan uit HTML, CSS en JavaScript en met behulp van de Engelstalige handleiding op http://library.13bold.com kunt u, mits enige kennis van zaken, zelf zo'n thema in elkaar knutselen.

Tenslotte laat dit kleinood zich via de Voorkeuren ook koppelen aan de internetradio Last.fm, zodat Bowtie de lijst met uw afgespeelde nummers steeds automatisch doorstuurt.

Keuze zat aan thema's.

Bowtie 1.3.1

Freeware

Taal Engels

Downoad 3,1 MB

OS Mac OS X versie 10.5 of hoger

Systeemeisen Onbekend

Maker 13Bold

Oordeel 8/10

Pluspunten

De shortcuts maken de controller helemaal af

Minpunten

Vanuit de controller zijn geen andere afspeellijsten of albums te selecteren

Niet Nederlandstalig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: iTunes-controller: Bowtie 1.3.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.