iTunes biedt stilletjes films in Nederland

Door: Jasper Bakker | 28 september 2011 12:52

Nieuws

De iTunes Store van Apple rolt stilletjes zijn filmaanbod uit voor Nederland. Een handjevol films is nu te huur of te koop, zonder aankondiging van Apple.

De implementatie van het filmaanbod lijkt nog wat onvolwassen. Zo duikt in een Nederlandstalige installatie van iTunes bij de laatste stap voor huren ineens de Franse term voor huren (Louer) op. Huren kost 3 euro, kopen 8 euro. Een gehuurde film is 30 dagen 'geldig', maar moet eenmaal gestart wel binnen 48 uur worden afgekeken. In de VS is dat slechts 24 uur.

1 iOS-apparaat tegelijk

Binnen die periode mag een film zo vaak gekeken worden als de iTunes-gebruiker wil. Een film gedownload op een Mac of pc kan verplaatst worden naar een iPhone, iPad, iPod of Apple TV om daar gekeken te worden. Zo'n film kan maar op één Apple-apparaat tegelijk staan. Een film die op een van die iOS-apparaten is gedownload, kan alleen daarop worden gekeken.

Het filmaanbod is nu nog wat karig: in eerste instantie worden er slechts acht stuks getoond in iTunes. Klikken op de link 'Bekijk alles' levert zes films op. Via elk van die films zijn echter wel andere exemplaren te vinden en aan te klikken. Volgens Apple-blog One More Thing zijn er in totaal 270 films. De metadata bij de films is in het Nederlands, maar de omschrijving is Engelstalig. De uitleg over filmverhuur is wel geheel in het Nederlands, maar de daar gelinkte FAQ weer niet.

Apple legt in zijn online-winkel uit dat films van "alle grote Hollywood-studio's" te huur zijn en dat die te bekijken zijn op een computer, iPad, iPhone, iPod (Classic, 3e generatie Nano, en Touch) of met Apple TV op je televisie. Sommige films worden ook in HD (high definition) aangeboden, maar die video's op 720p zijn alleen te bekijken op een computer, iPhone 4, vierde generatie iPod Touch of Apple TV.

Apple TV2?

Webwereld heeft vragen aan Apple Nederland gesteld wanneer het filmaanbod verder wordt uitgebreid en wanneer de Apple TV 2 hier uitkomt. Die tweede generatie van Apple's mediaspeler, die iPad-besturingsssysteem iOS draait, is in september vorig jaar al uitgekomen in de Verenigde Staten.

Het apparaat is tot op heden niet officieel te koop in Nederland. Huren vanaf Apple TV is alleen mogelijk met die iOS-uitvoering. Apple heeft het pr-beleid dat het geen informatie geeft over producten die nog niet zijn aangekondigd.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: iTunes biedt stilletjes films in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.