Is dit de iPad-killer van Microsoft?

Door: volkert-deen | 02 april 2010 11:42

Nieuws

Microsoft lanceert ‘binnen een maand’ een nieuwe tablet-pc die moet concurreren met de iPad. Het apparaat lijkt een combinatie van de Zune, Microsoft’s mediaspeler, en een e-book. Wordt dit de iPad-killer?

Volgens anonieme bronnen binnen Microsoft gaat het hier niet om de zogenaamde Courier, waarover al eerder berichten in de media zijn verschenen, maar om een ‘tussenoplossing’ die de periode tussen de lancering van de iPad en de Courier moet overbruggen.

De nieuwe Microsoft-tablet zou iets kleiner zijn dan Apple’s iPad, maar vooral veel lichter en zuiniger, met name dankzij het gebruik van gekleurde eInk. Verdere specificaties zijn nog onbekend, anders dan dat volgens onze bronnen binnen Microsoft het systeem ‘in ieder geval Silverlight en zeker ook Flash’ zal ondersteunen.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Microsoft in het geheim werkt aan een eigen variant op de tablet-pc, maar projectleider J. Allard ziet volgens een uitgelekte interne memo ‘geen reden langer te wachten dan strikt noodzakelijk’. Microsoft’s Entertainment and Devices Division staat naar het schijnt onder grote druk van het Microsoft management om op korte termijn met ‘een’ antwoord te komen op Apple’s iPad.

Naar verwachting zal Microsoft de nieuwe tablet na het Paasweekend officieel aankondigen.

0 Reactie(s) op: Is dit de iPad-killer van Microsoft?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.