iPod touch wordt iPhone met Chinese case

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 september 2010 14:54

Nieuws

Het Chinese Yosion Technology heeft een case voor de iPod touch uitgebracht waarmee je het apparaat kan ombouwen tot een iPhone. De Apple Peel 520 bevat een printplaat en batterij. Daarnaast moet je software installeren op de iPhone, waarna je telefoongesprekken kunt voeren. Deze software kan alleen op een gejailbreakte iPod touch worden geïnstalleerd. De case werkt in combinatie met een 3G-simkaart.

De case kan net als andere beschermhoezen op de iPod touch worden geklikt. Het accessoire kost 520 Yuan, zo’n 58 euro. De iPod touch is beschikbaar vanaf 229 euro, waardoor het totaal op 287 euro komt. Dit terwijl de iPhone alleen in combinatie met een T-Mobile-abonnement verkrijgbaar is. Het goedkoopste abonnement waar je een iPhone bij kunt krijgen kost 29,95 euro per maand. Bij een eenjarig abonnement moet je 359,95 euro bijleggen voor het toestel. Bij een tweejarig abonnement kost de iPhone 169,95.

Hiermee komen de totale kosten van een iPhone bij een eenjarig abonnement op 719,35 euro en bij een tweejarig abonnement op 888,75 euro. In totaal kun je dus tenminste 432,35 euro besparen door gebruik te maken van de Apple Peel 520 in combinatie met een iPod touch.

Apple heeft klanten gewaarschuwd dat de garantie van de iPod touch vervalt zodra gebruik wordt gemaakt van de Apple Peel 520. Apple heeft deze maand overigens zelf een patent ingediend voor een externe transceiver voor de iPod touch, waardoor het apparaat ook omgetoverd kan tot een iPhone-achtig apparaat.

De case is momenteel alleen beschikbaar via de Chinese webshop Taobao. Yosion Technology heeft een deal gesloten met Go Solar USA om de case ook in de VS aan te gaan bieden. Hierdoor wordt het wellicht eenvoudiger de case naar Nederland te halen.

Een foto van de Apple Peel 520 gemaakt door PConline.com.cn

0 Reactie(s) op: iPod touch wordt iPhone met Chinese case

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.