iPod nano besturen met simpele bewegingen

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 januari 2011 10:40

Nieuws

Apple wilt de besturing van de iPod nano vereenvoudigen. Met de nieuwe besturing zul je de muziek kunnen pauzeren door eenmaal op het scherm te tikken en een volgend nummer selecteren met een dubbele klik of het vorige nummer afspelen met een driedubbele klik. Hierdoor moet het apparaat eenvoudiger te bedienen worden. Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple.

Andere bewegingen waarmee je de nano zou kunnen besturen zijn een dubbelklik, waarna je je vinger op het scherm houdt. Hierdoor wordt de muziek door gespoeld. Om de muziek terug te spoelen doe je het zelfde, maar dan met een driedubbele klik.

Ook is het mogelijk het volume van de muziek via simpele bewegingen aan te passen. Zo zou je het volume kunnen verhogen door je vinger met de klok mee over het scherm te draaien en kunnen verlagen door dit tegen de klok in te doen.

In de patentaanvraag wordt de iPod nano overigens niet met naam genoemd. Wel is op verschillende afbeeldingen duidelijk het apparaat te zien. In deze tekeningen ontbreken echter wel de hardwarematige volumeknoppen van de laatste generatie iPod nano. Het is hierdoor niet precies duidelijk of de techniek nog voor de huidige, of voor de volgende generatie nano bedoeld is.

Bron: iPodnn.com

0 Reactie(s) op: iPod nano besturen met simpele bewegingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.