iPhoto en iMovie zijn via omweg op eerste generatie iPad te installeren

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 maart 2012 14:30

Nieuws

Apple bracht onlangs iPhoto uit voor iOS. Helaas voor gebruikers van de eerste generatie iPad ondersteunt iPhoto, net als iMovie, dit apparaat niet. Via een omweg blijkt het echter toch mogelijk te zijn de apps op de eerste generatie iPad te installeren.

AppleInsider heeft ontdekt dat Apple's Configuration Utility de mogelijkheid biedt iPhoto en iMovie toch te installeren op de oorspronkelijke iPad. De iPad beschikt niet over een camera, waardoor niet alle functionaliteiten van de apps beschikbaar zijn. Zo is het in iMovie niet mogelijk om video op te nemen via de app en kunnen via iPhoto geen foto's worden gemaakt.

Langzamere processor

De overige functionaliteiten van de apps werken volgens AppleInsider naar behoren. Wel heeft de eerste generatie iPad uiteraard een langzamere processor en minder intern geheugen van de iPad 2 en derde generatie iPad.

iPhoto op de iPad

De iPhone Configuration Utility is een tool waarmee bedrijven de iOS-apparaten binnen hun organisatie kunnen beheren. De tool biedt de mogelijkheid profielen te maken met apps en instellingen, waarna deze worden gesynchroniseerd met een iOS-apparaat. Door iPhoto en iMovie via iTunes aan te schaffen verschijnen de apps in de tool en is het mogelijk deze te kopiëren naar de eerste generatie iPad.

iTunes

AppleInsider schrijft dat nadat de apps zijn geïnstalleerd op de eerste generatie iPad iTunes mogelijk een waarschuwing geeft dat het niet langer geautoriseerd is om apps te installeren. Het is belangrijk in dit geval iTunes opnieuw autorisatie te geven, aangezien iPhoto en iMovie anders door iTunes van de iPad worden verwijderd.

0 Reactie(s) op: iPhoto en iMovie zijn via omweg op eerste generatie iPad te installeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.