Foto's voor OS X: Maak je iPhoto-bibliotheek er nu klaar voor

Door: christopher-breen | 19 april 2015 08:38

How To

De nieuwe Foto's-app voor Mac OS X komt eraan. Hier bespreken we wat je kunt doen om je huidige iPhoto-bibliotheek klaar te maken voor de overstap naar Foto's.

Het korte antwoord is "niets". Als je eindelijk Foto's voor OS X in je bezit hebt (gepland voor de lente) en de app opent, wordt er gevraagd of je je iPhoto-bibliotheek wil importeren. (Als je meerdere iPhoto-bibliotheken hebt kun je de Option-toets ingedrukt houden terwijl je Foto's opent, en in het Choose Library-venster dat verschijnt kun je een bibliotheek selecteren.) Let op dat cloudsynchronisatie alleen werkt met de standaard System Photo Library. Lees ook: Apple's nieuwe foto-app heeft Foto's.

Houd de Option-toets ingedrukt als je Foto's start om een bibliotheek te selecteren.

Foto's zal hierdoor niet je bestaande afbeeldingen dupliceren, het zal gewoon met die afbeeldingen werken. Als je dat wilt, kun je nog gewoon iPhoto gebruiken en daarin met je afbeeldingen aan de slag gaan - maar vergeet niet dat bewerkingen die je uitvoert alleen verschijnen in de app waarmee je ze hebt toegepast.

Maar nu naar de details. Als je van plan bent om je foto's in de cloud op te slaan via de iCloud Photo Library-optie van Foto's, wil je misschien meer doen dan alleen het verwijderen van dubbele en slechte foto's, vooral als je een erg grote bibliotheek hebt. Apple geeft je slechts 5GB aan gratis opslagruimte en de iCloud Photo Library telt daarin mee. Meer opslag kopen kan natuurlijk wel altijd. Om je foto's onder de 5GB te houden, kan het zijn de je flink moet gaan snoeien. Overweeg om je middelmatige foto's te archiveren en alleen de beste foto's te importeren.

Je kunt ook je afbeeldingen een rating geven terwijl ze in iPhoto staan. Foto's mist het 0-5 sterren-waarderingssysteem - in plaats daarvan kun je een afbeelding als favoriet markeren. Het neemt echter wel de sterrenwaardering die je in iPhoto hebt toegekend over en zet deze om in trefwoorden. Dus als je later je best beoordeelde foto's wilt vinden, kun je 5 star intypen in het Search-veld in Foto's. Dan verschijnen alle afbeeldingen met dat trefwoord. En als je geen gezichten geïdentificeerd hebt in iPhoto, kun je dat doen terwijl je wacht op het arriveren van Foto's. Deze metadata wordt meegenomen vanuit iPhoto.

Kort gezegd: houd alvast een grote schoonmaak voordat Foto's uiteindelijk arriveert, zodat je afbeeldingen meteen klaar zijn om overgezet te worden.

0 Reactie(s) op: Foto's voor OS X: Maak je iPhoto-bibliotheek er nu klaar voor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.