iPhone5 ontbreekt op Apple WWDC

Door: Jasper Bakker | 01 juni 2011 07:50

iPad

Apple showt aanstaande maandag op zijn WWDC-conferentie iOS5 én Mac OS X 10.7 (Lion), kondigt het normaliter gesloten bedrijf alvast aan. Van de iPhone5 nog geen spoor.

Apple kondigt vóór de aanvang van zijn developersconferentie WWDC (Worldwide Developer Conference) komende week alvast aan dat ceo Steve Jobs daar nieuwe software zal onthullen. Geruchten dat de iPhone 5 wordt gepresenteerd, en eventueel een snellere tussenversie van de iPhone 4, lijken dus geruchten te blijven.

Wel iOS5, Lion én iCloud

De zieke topman, officieel nog met verlof, presenteert in zijn openingstoespraak de volgende generatie software van Apple. Dat zijn de achtste grote versie van Mac OS X (10.7, codenaam Lion) en de vijfde versie van iPhone- en iPad-besturingssysteem iOS. Lion krijgt eigenschappen en functies van iOS, waaronder multitouch-bediening en interface-elementen zoals een app-launchpad.

Daarnaast zal Jobs, bijgestaan door andere Apple-topmanagers, ook de langverwachte clouddiensten van zijn bedrijf aankondigen. Die zogeheten iCloud omvat naar verwachting muziekstreamingdiensten en mogelijk ook draadloze synchronisatie voor iPhones en iPads, wat nu nog gebeurt via een Mac of pc met daarop de iTunes-applicatie.

Apple onthult in de WWDC-vooraankondiging nog geen details over zijn clouddiensten, waarvoor het een groot hypermodern datacenter heeft gebouwd. Dat heeft minstens 1 miljard dollar, plus een onverwachte 1,7 miljoen, gekost.

Amazon, Google

Online-muziekwinkelpionier Apple volgt met zijn verwachte streamingdienst het voorbeeld van Amazon, dat onlangs een eigen online-muziekdienst heeft gelanceerd. Ook Google gaat muziekstreaming bieden, voor Android-smartphones. Die concurrenten hebben echter geen contracten met de platenmaatschappijen, wat Apple mogelijk wel voor elkaar krijgt.

De Amazon- en Google-diensten vereisen vanwege het ontbreken van officiële muzieklicenties dat gebruikers hun eigen muziekbestanden uploaden. Daarnaast is bepaalde functionaliteit afwezig, zoals uitgebreide toegang tot muziekcatalogi voor gebruikers en eenmalige opslag van bestanden voor de aanbieders.

Muzieklicenties

Apple, dat eerder al digitale muziekverkoop wist af te dwingen bij de muziekindustrie, zou wel officiële licenties voor elkaar kunnen krijgen. Volgens geruchten zijn de onderhandelingen daarover vergevorderd. Hoewel de volgens geruchten aankomende iPhone 5 en 'iPhone 4 S' niet op stapel lijken te staan voor WWDC.

0 Reactie(s) op: iPhone5 ontbreekt op Apple WWDC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.