iPhone-ontwerper Jonathan Ive ontvangt British Visionary Innovator'-award

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 april 2012 15:36

Mac

Apple-ontwerpen Jonathan Ive heeft een belangrijke award in de wacht gesleept. Ive kreeg de 'British Visionary Innovator'-award toegewezen, een award voor mensen die 'aanzienlijk succes hebben behaald of innovatieve producten, diensten of ontwerpen hebben ontwikkeld'.

De award werd gisteren uitgereikt tijdens Wereld Intellectueel Eigendom Dag door het Britse Intellectuel Property Office. Onze Engelse zusterwebsite Macworld schrijft dat Ive maar liefst 46,6 procent van alle stemmen wist te bemachtigen. Hiermee won de Apple-ontwerper met een ruime voorsprong.

Plek twee en drie

Sir Tim Berners-Lee, de uitvinder van het world wide web, kreeg 18,8 procent van de stemmen en eindigde op de tweede positie. James Goodfellow OBE, de uitvinder van de PIN-technologie en de pinautomaat, kreeg 15,2 procent van de stemmen en wist hiermee de derde positie te veroveren.

Het is niet de eerste keer dat Ive wordt geroemd om zijn ontwerptalent. Zo werd de iPhone-designer eerder geridderd door de Britse koningin. Ook bleek Steve Jobs Ive erg hoog in het vaandel te hebben staan. De Apple-oprichter liet via zijn geautoriseerde biografie weten dat Ive binnen Apple veel macht heeft.

0 Reactie(s) op: iPhone-ontwerper Jonathan Ive ontvangt British Visionary Innovator'-award

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.