iPhone kroont Apple tot leider smartphonemarkt

Door: Elmar Rekers | 15 februari 2012 15:02

Nieuws

Apple is met 35,5 miljoen verkochte iPhones in het laatste kwartaal van 2011 marktleider op de wereldwijde smartphonemarkt. Dat blijkt uit een marktanalyse van onderzoeksbureau Gartner over het vierde kwartaal.

Door ruim 35 miljoen iPhones te verkopen heeft Apple een marktaandeel van 7,4 procent op de totale markt voor mobiele telefoons, waarmee LG van de derde positie wordt gestoten. De sterke verkoop van de iPhone geeft het bedrijf daarnaast een aandeel van 24 procent op de smartphonemarkt, waarmee het de grootste fabrikant van zowel het vierde kwartaal als heel 2011 is.

In totaal werden er volgens Gartner in het vierde kwartaal 149 miljoen smartphones verkocht, ruim 47 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Over heel 2011 gingen er wereldwijd 472 miljoen slimme mobieltjes over de toonbank.

Galaxy S II

Apple wordt op de voet gevolgd door Samsung, die amper 2 miljoen smartphones minder wist te verkopen (34 miljoen). Voor Samsung was vooral de Galaxy S II een succesnummer want deze telefoon nam de helft van de totale smartphone-verkoop van het bedrijf voor zijn rekening.

De groei die met name Samsung heeft doorgemaakt in 2011 gaat volgens de onderzoekers ten koste van partijen als LG, Sony Ericsson, Motorola en RIM. Fabrikanten die het vierde kwartaal allemaal afsloten met teleurstellende verkoopcijfers.

Android

Android lijkt als besturingssysteem onverminderd door te groeien. Er werden in zo'n 45 miljoen meer mobieltjes met het Google OS verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Hiermee komt het marktaandeel van Android uit op 50,9 procent. iOS van Apple staat op een tweede plaats met 23,8 procent. Symbian en BlackBerry nemen respectievelijk 11,7 en 8,8 procent voor hun rekening.

0 Reactie(s) op: iPhone kroont Apple tot leider smartphonemarkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.