iPhone krijgt cloudopslag van Microsoft

Door: Jasper Bakker | 14 december 2011 15:03

iPad

Microsoft breidt zijn cloudopslagdienst SkyDrive uit met apps voor iOS en Windows Phone 7. Android wordt niet meegenomen.

Het is niet bekend of er op termijn wel een SkyDrive-app uitkomt voor het mobiele besturingssysteem van Google. Vragen die Webwereld hierover vorige maand heeft ingediend, hebben nog geen antwoord opgeleverd. Marketingmanager Coen Nijkrake van Microsoft Nederland wist toen te vertellen dat hij dit zelf al aan het hoofdkantoor had gevraagd, maar dat hij ook niets weet.

App naast html5

"We zijn uiteraard voortdurend op zoek naar verbeteringen van SkyDrive op elk apparaat. We hebben echter geen nieuws over SkyDrive op Android." Op zich zijn smartphones en tablets met dat besturingssysteem hiermee niet buitengesloten van Microsofts cloudopslagdienst. SkyDrive gebruikt namelijk in toenemende mate html5, ook voor de recent aangekondige verbeteringen. Daarmee is het in principe via elke moderne browser te gebruiken.

Toch krijgen Apple's iOS en Microsofts eigen Windows Phone elk een app voor SkyDrive. "We realiseren ons dat (nog :) ) niet iedereen gebruik maakt van de nieuwe Windows Phone. Daarom hebben we ook voor de iPhone-gebruikers een SkyDrive App ontwikkeld", blogt Nijkrake. Online opgeslagen bestanden, zoals documenten en foto's, zijn direct toegankelijk via de app. Ook kunnen foto's gemaakt op de smartphone gelijk worden geüpload naar Microsofts cloudopslag.

Windows Phone-probleem

De release van de app is naar verluidt nog een week uitgesteld. De reden zou extra testwerk zijn. Microsoft heeft laatst nog problemen gehad met SkyDrive op zijn eigen mobiele besturingssysteem Windows Phone. Gebruikers kregen ten onrechte de melding dat hun bestanden waren verwijderd.

Dat gold voor SkyDrive-gebruik via de Office-hub die is ingebouwd in Windows Phone. De nieuwe release van SkyDrive eind november zorgde ervoor dat opgeslagen bestanden een ander adres (url) hadden, waar de Office-hub niet goed mee omging. De verbetering van Microsofts dienst voor cloudopslag was juist voor hechtere aansluiting op Office: het pc-pakket én de online-uitvoering Office Web Apps.

[youtube]MytIzhssHZk[/youtube]

Microsoft demonstreert de SkyDrive-app voor iPhone.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: iPhone krijgt cloudopslag van Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.