iPhone klimt naar derde plaats op mobiele markt

Door: Elmar Rekers | 07 februari 2012 10:18

Nieuws

Apple is met de iPhone naar de derde plaats geklommen op de wereldwijde markt voor mobiele telefoons. Dat blijkt uit verkoopcijfers die IDC over het vierde kwartaal van 2011 heeft gepubliceerd.

Een jaar eerder moest Apple zowel LG als het Chinese ZTE nog voor zich laten op de lijst met grootste telefoonfabrikanten. Met name de introductie van de iPhone 4S zou voor een 'verkoopexplosie' hebben gezorgd in het laatste kwartaal van 2011.

Nokia is nog altijd de grootste telefoonmaker ter wereld, met een totaal van 113,5 miljoen verscheepte toestellen in het vierde kwartaal. Hiermee bezit het Finse bedrijf 27 procent van de mobiele markt. Samsung verkocht 97,6 miljoen toestellen en staat met een marktaandeel van 23 procent op de tweede plaats.

iPhone

Apple wist in het vierde kwartaal 37,04 miljoen iPhones van de hand te doen, waarmee het bedrijf een marktaandeel van 8,7 procent opstrijkt. Ondanks de verkoopgroei die nieuwe toestellen in het laatste kwartaal hebben veroorzaakt, meldt IDC dat de groei minder groot is dan in de voorgaande drie maanden.

"De markt voor mobiele telefoons vertoonde een ongebruikelijk zwakke groei in het laatste kwartaal", zegt IDC. "De gehele marktgroei bereikte zelfs zijn diepste punt sinds het derde kwartaal van 2009, een periode waarin de economische recessie het hardst toe sloeg."

0 Reactie(s) op: iPhone klimt naar derde plaats op mobiele markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.