iPhone & iPad: Veilig foto's, video's en teksten delen

Door: Robin Smit | 07 januari 2013 12:18

iPad

Wie de laatste tijd een beetje het nieuws heeft gevolgd zal vast niet zijn ontgaan dat de app Snapchat behoorlijk wat reacties heeft losgemaakt bij veel mensen. Met deze app is het mogelijk om video's, foto's of berichten naar andere gebruikers te sturen die deze gebruikers vervolgens slechts enkele seconden kunnen bekijken. Facebook Poke Doet precies hetzelfde, maar maakt dit principe net wat eenvoudiger in het gebruik.

Het voordeel aan een app als Poke of Snapchat is dat de bestanden die je stuurt niet worden opgeslagen op de telefoon van de ontvanger. Hiermee is het de ideale manier om iemand iets te laten zien dat je niet later weer ergens anders wil tegenkomen. Wanneer de ontvanger toch snel een screenshot maakt van jouw foto of berichtje zul je hier van op de hoogte worden gebracht.

Het grote voordeel van Poke ten opzicht van Snapchat is dat het gewoon met je Facebook account werkt en je in principe naar al je Facebook contactpersonen bestanden zou moeten kunnen sturen. Om onbekende reden worden echter niet alle contacten ingeladen. Ondanks dat de app eenvoudig in elkaar zit werkt deze fijn en snel. Wel hadden we graag de mogelijkheid gezien om de app ook nog te beveiligen met een wachtwoord.

Wie van Poke of Snapchat gebruik wil gaan maken wordt wel gewaarschuwd. Onlangs berichtten verschillende media dat bestanden die via beide apps wordt verstuurd met een klein beetje technische kennis terug te halen zijn. Ook als de bestanden in de app niet meer te zien zijn. Helemaal waterdicht is deze methode van bestanden delen dus niet.

Kortom

Facebook Poke is een leuke app waarmee je bestanden kunt delen met Facebook vrienden. Het bijzondere aan deze app is dat ontvangers de bestanden slechts enkele seconden kunnen bekijken. Hiermee zou het dé manier zijn om privacy gevoelige bestanden te delen. Helemaal waterdicht is de methode echter niet.

Beoordeling: 6/10

Download Facebook Poke in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: Veilig foto's, video's en teksten delen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.