iPhone & iPad: Leren spellen met drempels

Door: Robin Smit | 19 januari 2013 18:52

iPad

Wie de Nederlandse taal volledig onder de knie wil krijgen zal behoorlijk wat doorzettingsvermogen moeten tonen. Gelukkig is het met de app Spelling in Beeld nu mogelijk om altijd en overal te oefenen met de valkuilen van de Nederlandse spelling.

Spelling in Beeld is een app die het mogelijk maakt om met de Nederlandse spelling te oefenen aan de hand van ruim twintig verschillende onderdelen. Bij de app worden er hier gratis drie van meegeleverd. Wanneer je toegang wilt tot alle oefeningen, dan zul je deze moeten aanschaffen.

De vormgeving en de manier waarop de oefeningen worden afgenomen laten duidelijk zien dat de app gemaakt is voor jonge gebruikers. Het zal voor deze gebruikers echter behoorlijk lastig kunnen worden om alle opdrachten goed te begrijpen, want de app is helaas niet altijd even duidelijk. Zo is het bij het vervoegen van voltooide deelwoorden soms al een behoorlijke opgave om erachter te komen welk van de werkwoorden hierbij bedoeld wordt. Ook werkt de besturing van de app niet erg prettig. Deze komt erg houterig over en geeft bovendien regelmatig het gevoel dat de app niet reageert.

Kortom

Spelling in Beeld is een app waarmee kinderen aan de hand van verschillende oefenenigen kunnen trainen met de Nederlandse spelling. Helaas is de app niet erg duidelijk en de besturing werkt niet fijn. Dit laat nog voldoende verbeterpunten over voor de makers voordat deze app een aanrader is voor de betreffende doelgroep.

Beoordeling: 5/10

Download Spelling in beeld in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: Leren spellen met drempels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.