iPhone & iPad: Het nieuwe Vimeo

Door: Robin Smit | 15 december 2012 17:52

iPad

Vimeo is al vele jaren de tegenhanger van de immens populaire videodienst YouTube. Ondanks dat het aanbod van Vimeo nog lang niet kan tippen aan dat van YouTube, zweren veel gebruikers bij het design en de functies van van de dienst. Om dit kracht bij te zetten is er nu ook een nieuwe app van Vimeo.

De nieuwe app van Vimeo valt direct op door de manier waarop video's worden gepresenteerd. Deze worden groot op je scherm getoond en nodigen direct uit om bekeken te worden. De app opent met jouw persoonlijk Vimeo Feed die gekoppeld is aan de account die je ook op de website kunt gebruiken. Door deze koppeling is het ook mogelijk om video's te bewaren, zodat je ze later kunt bekijken. Met de Explore sectie is het mogelijk om nieuwe videomakers te leren kennen. Helaas is deze sectie niet helemaal in een lijn met de overzichtelijkheid van de rest van de app.

Een andere grote vernieuwing is de mogelijkheid om vanuit de app video's op te nemen en deze direct te uploaden naar jouw persoonlijke Vimeo kanaal. Helaas is er in de app niet de mogelijkheid om video's nog te bewerken met bijvoorbeeld filters en titels.

Kortom

De nieuwe app van Vimeo presenteert de content van de videodienst op een mooie en overzichtelijk manier. Ook is het mogelijk om direct video's op te nemen en deze te uploaden naar je account. het zou leuk zijn als deze video's in de toekomst ook eerst kunnen worden bewerkt.

Beoordeling: 8/10

Download Vimeo in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: Het nieuwe Vimeo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.