iPhone & iPad: Ga weer eens écht afspreken

Door: Robin Smit | 01 februari 2013 13:35

iPad

Vandaag de dag zijn we bijna allemaal met elkaar verbonden met behulp van tal van verschillende communicatievormen. Als we OverNear mogen geloven, is er een probleem bij onze huidige manier van verbinden. We verbinden namelijk wel, maar maken we ook daadwerkelijk een verbinding?

Deze uitspraak heeft alles te maken met de app OverNear. De app is een nieuw sociaal netwerk waarbij jij kan aangeven waar je bent of waar je van plan bent naartoe te gaan en wanneer je dat gaat doen. Dit zou er in theorie voor moeten zorgen dat, wanneer je bij een vriend in de buurt bent, je deze nooit meer mis hoeft te lopen. Jullie telefoons geven namelijk een seintje wanneer jullie op hetzelfde moment bij elkaar in de buurt zijn.

Uiteraard kan dit klinken als een behoorlijk inbraak op je privacy, maar gelukkig valt dat reuze mee met de app. Zo kan je in OverNear instellen dat je alleen een melding krijgt wanneer een vriend op een bepaalde afstand bij jou vandaan is. Hiermee is OverNear een app die in de basis goed is uitgewerkt en het echt mogelijk maakt om meer echt in contact te komen met mensen. Een groot nadeel aan de app is wel dat er op het moment weinig gebruikers zijn en dat de app pas echt handig is als je al jouw afspraken consequent in de app zet. Wil jij de tijd nemen om dit te doen?

Kortom

OverNear is een nieuw soiciaal netwerk dat volledig is gebaseerd op jouw locatie. In de app kun je aangeven waar en wanneer je op bepaalde locaties bent. Wanneer een vriend bij jou in de buurt komt, krijg je hier vervolgens een berichtje over. Erg leuk bedacht, maar wie de app echt goed wil gebruiken zal veel tijd kwijt zijn aan het invoeren van zijn locaties.

Beoordeling: 7/10

Download OverNear in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: Ga weer eens écht afspreken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.